Συνταξιούχος αστυνομικός έκλεβε πωρόλιθους ιστορικής αξίας
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων θα καθίσει την προσεχή Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 συνταξιούχος αστυνομικός o οποίος κατηγορείται για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.
Ο κατηγορούμενος φέρεται, παριστάνοντας τον εν ενεργεία αστυνομικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, να ευθύνεται για την κλοπή πωρόλιθων, αρχαιολογικής και ιστορικής αξίας, ενώ η βλάβη, που του αποδίδεται ότι προκάλεσε ανέρχεται, σύμφωνα με την αστυνομία, σε 32.000 ευρώ περίπου. Όπως έγραψε η «δημοκρατική», η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2015 μετά από σχετική αναφορά της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.
Είχε διαπιστωθεί συγκεκριμένα ότι άγνωστος δράστης είχε αφαιρέσει σημαντικό τμήμα επένδυσης τοίχων από ακίνητο του Ελληνικού Δημοσίου στην οδό Βορείου Ηπείρου 23, σε περιοχή που έχει απαλλοτριωθεί, στην Αρχαία Ακρόπολη της Ρόδου. Την κλοπή είχε διαπιστώσει αρχαιοφύλακας από την 25η Ιουνίου 2015 και η αξία τους υπολογίστηκε από την αρχαιολογική υπηρεσία σε 32.000 ευρώ περίπου.
Μια ξεναγός, που διαμένει στην περιοχή, εξετάστηκε στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και ισχυρίστηκε ότι είδε ένα άτομο να αφαιρεί πωρόλιθους κι όταν του ζήτησε εξηγήσεις εκείνος της είπε ότι είναι αστυνομικός και ψάχνει στην περιοχή για ναρκωτικά.
Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας κατέθεσε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και μια κάτοικος της ίδιας περιοχής, η οποία ισχυρίστηκε ότι ο 62χρονος, τον οποίο γνώριζε, την είχε προσεγγίσει για να την πείσει ότι συνέδραμε έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών, για να κάμψει τυχόν ενστάσεις της για την αφαίρεση πωρόλιθων από το παρακείμενο της οικίας της δημόσιο ακίνητο.
Δύο επιτελείς της ΑΣΤΕΡ κατήγγειλαν περί τα μέσα του Οκτωβρίου ότι ανάλογες κλοπές πωρόλιθων είχαν γίνει και στις εγκαταστάσεις της Σχολής. Αφαιρέθηκαν συγκεκριμένα 30 πωρόλιθοι οι οποίοι χρονολογούνται από την περίοδο της Ιταλοκρατίας. Ενας συνταξιούχος κατήγγειλε στο πλαίσιο της έρευνας ότι είχε δει βραδινές ώρες στο σημείο έναν μεσήλικα που επέβαινε σε ένα μικρό αυτοκίνητο, όμοιο με αυτό του συνταξιούχου αστυνομικού, να προσπαθεί να βάλει στο όχημά του έναν πωρόλιθο. Ο καταγγελλόμενος υποστήριξε ότι είχε βλάβη το αυτοκίνητό του και ότι απλώς στάθμευσε στο σημείο.
Απολογούμενος ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται. Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι βρισκόταν στην οδό Βορείου Ηπείρου προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών και ότι οι δύο μάρτυρες παρεξήγησαν την εκεί παρουσία του ενώ αρνήθηκε ότι είχε πωρόλιθους από τις εγκαταστάσεις της ΑΣΤΕΡ στο αυτοκίνητό του.
Πηγή: dimokratiki.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Σε κρίσιμη κατάσταση ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Βουτσάς
- Αυτόν θέλουν Αγγελόπουλοι-Γιαννακόπουλος – Το μεγαλύτερο ταλέντο στην Ελλάδα
- Συγκλονίζει ο πρίγκιπας Χάρι: Η αποκάλυψη για τον θάνατο της Νταϊάνα
- Στην εντατική ο Κώστας Βουτσάς
- Στην εντατική ο Κώστας Βουτσάς: Τα τελευταία νέα για την υγεία του
- Το κόλπο με το κερί στο ψυγείο που λίγοι γνωρίζουν
- Ο ΠΟΥΤΙΝ «ΑΓΡΙΕΨΕ» ΚΑΙ…ΚΑΘΑΙΡΕΣΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 11 ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ!!!
- Του έπεσε το κινητό από τον 10ο όροφο στο… κενό - Αυτό που έγινε μετά δεν θα το ξεχάσει ποτέ (vid)
- Αυτά τα χαρακτηριστικά δείχνουν ότι ο σύντροφός σου είναι τοξικός
- Κηφισίας μποτιλιάρισμα: Οι οδηγοί περιμένουν 1,5 ώρα την τροχαία
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Το Ποντικι
- Alpha: Οι τρεις υποψήφιες για τη θέση της Ελένης Μενεγάκη
- Τ-72: Το ρωσικό άρμα μάχης που «σπέρνει» τον πανικό στους Τούρκους στο Ιντλίμπ της Συρίας (Photo | Video)
- Εξαφάνιση Βαλεντίν: «ΜΚΟ μου είπαν να τη δώσω για υιοθεσία» (Video)
- Δημήτρης Λιγνάδης: «Έχω πολλή δουλειά για να ασχοληθώ με αυτούς που με περιμένουν στη γωνία»
- Αυτό θα είναι το πρόγραμμα του νέου Mega
- Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: Τα τρυφερά λόγια για την ξαφνική απώλεια του Γ. Κοτανίδη
- Ο φόβος της Ελλάδας για την Τουρκία, τον «προαιώνιο εχθρό»
- Κ. Μητσοτάκης στο Καστέλι: Σε πέντε χρόνια θα είναι έτοιμο το καλύτερο αεροδρόμιο στη χώρα
- Σεισμός 3,5 Ρίχτερ νοτιοανατολικά της Καρπάθου
- ΠΑΕ Ολυμπιακός για την τραγωδία της Θύρας 7: «Αδέλφια ζείτε»
- Τελευταία Νέα Το Ποντικι
- Συνταξιούχος αστυνομικός έκλεβε πωρόλιθους ιστορικής αξίας
- Μακελειό στην Ταϊλάνδη: Στρατιώτης άνοιξε πυρ κατά πολιτών - Τουλάχιστον 12 νεκροί (Videos)
- Διψασμένο φίδι πίνει νερό από τη χούφτα πεζοπόρου
- «Ας μην γίνουμε ποτέ ξανά μάρτυρες μιας τέτοιας τραγωδίας» - Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την τραγωδία της Θύρας 7
- Έξυπνοι, χαριτωμένοι, απολαυστικοί: ποιος γράφει τους ευχαριστήριους λόγους του Μπραντ Πιτ;
- Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: Τα τρυφερά λόγια για την ξαφνική απώλεια του Γ. Κοτανίδη
- «Πολύ πιο χαμηλή των όσων λέγονται η θνησιμότητα του κορονοϊού» λέει καθηγητής της ΕΣΔΥ
- Ο Πλακιωτάκης τραγούδησε Διονυσίου σε κοπή πίτας (Video)
- Υπερ - πανσέληνος 2020: Η πανσέληνος του χιονιού και η ιδιαιτερότητά της
- Πέντε Βρετανοί διαγνώστηκαν με κορονοϊό στη Γαλλία - Παιδί ανάμεσά τους
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Στο νοσοκομείο ο Κώστας Βουτσάς
- Ελλάδα Τουρκία – Χάγη: “Είμαστε μακριά”, υποστηρίζει ο Στέλιος Πέτσας
- Alfa Romeo: Το νέο λογότυπο της μάρκας
- Στεφανής: Εγκαταλείπουμε τη λογική των ελεύθερων συνόρων
- Κώστας Καραμανλής αεροδρόμιο Καστέλι: Ώρα να αποκτήσει η Κρήτη τις υποδομές που της αξίζουν
- Γιάννης Πλακιωτάκης: Το τραγούδι που ερμήνευσε σε γνωστό κέντρο (βίντεο)
- Η 'αντεπίθεση της Κίνας' στην x86 αγορά
- Τζέφρι Πάιατ: Νησιά όπως η Κρήτη έχουν τα ίδια δικαιώματα σε θαλάσσιες ζώνες με τις ηπειρωτικές περιοχές
- Ταϊλάνδη: Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο - Νεκροί και τραυματίες
- Πάτρα: Βάτα, καλαμιές και αγριόχορτα δίπλα από σχολεία στην Αγυιά (φωτο)