Σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν: Δεκάδες νεκροί άμαχοι και στρατιώτες από την αναζωπύρωση των συγκρούσεων(Videos)

ΚΟΣΜΟΣ

 

Ο ηγέτης του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Αραγίκ Χαρουτγιουνιάν, επιβεβαίωσε απόψε ότι ο αποσχισθείς θύλακας έχασε κάποιες θέσεις του, στις συγκρούσεις με τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν.

Ο πρόεδρος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ πρόσθεσε ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, τόσο μεταξύ των αμάχων όσο και μεταξύ του στρατιωτικού προσωπικού.

Στις νέες συγκρούσεις, που σημειώθηκαν χθες και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 23 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 100, μεταξύ των αζέρικων δυνάμεων και εκείνων της αποσχισθείσας περιοχής του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, που στηρίζεται από

το Γερεβάν.

Με τη Μόσχα να παίζει τον ρόλο του διαιτητή στην περιοχή, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε να σταματήσουν οι συγκρούσεις, οι χειρότερες από το 2016 σε αυτήν την αμφισβητούμενη περιοχή.

Τουλάχιστον 16 στρατιώτες των αυτονομιστών σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν στις μάχες, σύμφωνα με τις αρχές του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν, που αλληλοκατηγορούνται για το ποιος φέρει την ευθύνη για την κλιμάκωση, ανακοίνωσαν επίσης θύματα μεταξύ των αμάχων: το Γερεβάν κάνει λόγο για μία γυναίκα και ένα παιδί νεκρούς ενώ το Μπακού ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκε μια πενταμελής οικογένεια Αζέρων.

Fighting between Armenia and Azerbaijan broke out on Sunday over the separatist region of Nagorno-Karabakh.

Armenian authorities said that at least 16 people had been killed and some 100 wounded. pic.twitter.com/3VZuc12YlI

— Runekvlt Traveler ᛟ (@OdinsFaithful9) September 27, 2020

Islamist terrorists imported from #Syria and backed by Turkey are fighting for #Azerbaijan, filmed here are on the move in against #Armenia pic.twitter.com/q8buIfLHhT

— Exposed Media (@exposed) September 27, 2020

ΑρμενίαΑζερμπαϊτζάνΝαγκόρνο-ΚαραμπάχHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα