Συνελήφθησαν ο αδερφός και ο γιος Ρώσου μεγιστάνα για λαθρεμπόριο διαμαντιών

ΚΟΣΜΟΣ

Οι αρχές του Ισραήλ συνέλαβαν τον αδερφό και τον γιό του δισεκατομμυριούχου Λεβ Λεβάγιεβα ως υπόπτους για λαθρεμπορία διαμαντιών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Haaretz.

Νωρίτερα η αστυνομία του Ισραήλ είχε ανακοινώσει ότι συνελήφθησαν έξι άτομα ως ύποπτα για λαθρεμπορία διαμαντιών και ξέπλυμα χρήματος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz,

οι δύο εξ αυτών είναι ο δερφός του δισεκατομμυριούχου Μοσέ και ο γιός του Ζβουλούν.

Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι οι συλληφθέντες, εισήγαγαν παράνομα στο Ισραήλ διαμάντια αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων σέκελ (1 δολάριο=3,7 σέκελ) , ενώ αναμένονται και άλλες συλλήψεις στο Ισραήλ και στο εξωτερικό.

Η αστυνομία, όπως γράφει η ισραηλινή εφημερίδα, θέλει να ανακρίνει τον δισεκατομμυριούχο Λεβ Λεβάγιεφ, που ασχολείται με το εμπόριο διαμαντιών, αλλά αυτήν την περίοδο δεν βρίσκεται στο Ισραήλ. Εκτός από τον αδελφό και τον γιό του Λεβάγιεφ, οι υπόλοιποι τέσσερεις συλληφθέντες, απασχολούνταν σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Ισραήλ και την Ρωσία.

Από την πλευρά της η εφημερίδα The Jerusalem Post έγραψε ότι ο Λεβ Λεβάγιεφ, που είναι πολίτης του Ισραήλ το 2007 έφυγε από το Ισραήλ και εγκαταστάθηκε με τη οικογένεια του στο Λονδίνο.

Η εταιρεία LLD που ανήκει στον Λεβάγιεφ, με ανακοίνωση της αρνείται τους ισχυρισμούς της ισραηλινής αστυνομίας, υποστηρίζοντας ότι οι εταιρείες που βρίσκονται υπό την δικαιοδοσία του λειτουργούν τηρώντας την νομοθεσία, όπως και πως σύντομα θα αποδειχθεί ότι οι κατηγορίες είναι αβάσιμες.

διαμάντιαλαθρεμπόριομεγιστάναςΙσραήλΡώσοςαδερφόςγιοςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα