Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για τα ελληνοτουρκικά

Πολιτική

Υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, συνεδριάζει σήμερα στις 11.00 το πρωί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ).

Κύριο αντικείμενο του Συμβουλίου αναμένεται να αποτελέσει η ενημέρωση επί ζητημάτων που θα απασχολήσουν την εξωτερική πολιτική την επόμενη περίοδο, τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό.

Η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής γίνεται στον απόηχο των τουρκικών απαιτήσεων πάνω από το Καστελόριζο, τις Οινούσσες και τη νήσο Παναγιά, αλλά και των δηλώσεων

του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος διαμήνυσε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει κανένα τετελασμένο στο Αιγαίο.

«Κάνουμε όλες τις προσπάθειες για να προστατεύσουμε τη "γαλάζια πατρίδα μας"» είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, μία ημέρα μετά τη δήλωση του Ευάγγελου Αποστολάκη, πως «εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε».

«Να ξέρουν πολύ καλά όλοι όσοι προκαλούν ότι καλό θα ήταν γι' αυτούς να παραμείνουν μόνο στις λεκτικές προκλήσεις», διαμήνυσε από τη Λέρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος προειδοποίησε πως «από εκεί και πέρα, ένα χιλιοστό κίνησης αν κάνουν, θα τους τσακίσουμε, θα τους συντρίψουμε». «Εμείς θέλουμε την ειρήνη, θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά και αγαπημένοι αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό» πρόσθεσε.

Γιώργος Κατρούγκαλοςεξωτερική πολιτικήΕλληνοτουρκικάHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα