Συνεχίζεται ο «πόλεμος»: Για δύο χρόνια εκτός Facebook ο Τραμπ

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένει ο «πόλεμος» του τέως προέδρου των ΗΠΑ με τις μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Σε νέο «επεισόδιο» στον πόλεμο αυτό, το Facebook ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει μπλοκαρισμένο για δύο χρόνια τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο μπλόκαρε σχεδόν αμέσως μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον.

Συγκεκριμένα, ο λογαριασμός του Τραμπ είναι μπλοκαρισμένος από τον

Ιανουάριο και σύμφωνα με το Facebook θα παραμείνει σε αυτή την κατάσταση μέχρι τον Ιανουάριο του 2023. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο λογαριασμός θα επιστρέψει «εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν».

Όπως αναφέρεται, με το πέρας των δύο ετών, η εταιρεία θα επανεξετάσει την υπόθεση για να κρίνει αν θα επιτραπει εκ νέου η είσοδος του Ντόναλντ Τραμπ στο προφίλ του, με κριτήριο τη δημόσια ασφάλεια.

Ακόμα, όμως, και στην περίπτωση που επιτραπεί η είσοδος στο Facebook, ο Τραμπ θα βρίσκεται υπό διαρκή έλεγχο για να μην παραβιάσει τους κανονισμούς λειτουργίας της εταιρείας. Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκλείστηκε από τα κοινωνικα δίκτυα μετά τις βίαιες ταραχές της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο, ενώ κατηγορείται για τις επαναλαμβανόμενες, αβάσιμες καταγγελίες του περί εκλογικής νοθείας.

Αντιδρώντας στην απόφαση του Facebook, ο Τραμπ έκανε λόγο για «προσβολή» προς τα «75 εκατομμύρια» των Αμερικανών, που τον ψήφισαν το 2020. «Η απόφαση του Facebook είναι μια προσβολή» προς τους «75 εκατομμύρια ανθρώπους που μας ψήφισαν το 2020», σημείωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, προσθέτοντας «δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται να τη γλυτώνει (σ.σ. το Facebook) με τέτοια λογοκρισία και τέτοια φίμωση». «Στο τέλος, θα κερδίσουμε. Η χώρα μας δεν μπορεί πλέον να ανεχθεί αυτές τις καταχρήσεις!», κατέληξε.

Photo: Gage Skidmore

Κλείνει το μπλογκ του πριν καν το ανοίξει ο Τραμπ

Τραμπ: Το αποκαλυπτικό βιβλίο για τις ερωτικές σχέσεις των γυναικών της οικογένειας του Προέδρου

Facebook: «Πράσινο φως» σε αναρτήσεις που λένε ότι ο κορωνοϊός είναι τεχνητός

Keywords
Τυχαία Θέματα