Σύγκρουση τρένων στην Αλεξάνδρεια: Τουλάχιστον 36 νεκροί και 123 τραυματίες (Photos-Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Στους 36 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε σήμερα κοντά στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όταν δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν μετωπικά, μια από τις σοβαρότερες σιδηροδρομικές τραγωδίες που έχουν συγκλονίσει την χώρα τα τελευταία χρόνια.

Στο δυστύχημα τραυματίστηκαν άλλοι 123 άνθρωποι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας. Οι περισσότεροι εξ αυτών διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Αλεξάνδρειας, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Στις

εικόνες που μετέδωσε κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο φαίνεται η μία αμαξοστοιχία να έχει εν μέρει αναποδογυρίσει, ένα βαγόνι που εκτροχιάστηκε να έχει καταλήξει σε ένα χωράφι και μέλη των ομάδων διάσωσης να μεταφέρουν τους νεκρούς και τους τραυματίες προς τα ασθενοφόρα.

Μετά τη σύγκρουση, οι τραυματίες μεταφέρθηκαν έξω από τα βαγόνια και τοποθετούνταν σε κουβέρτες κατά μήκος των γραμμών. Πολλοί από τους επιζώντες βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ.

Περίπου 25 ασθενοφόρα έσπευσαν στον τόπο του δυστυχήματος, επισήμανε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών, ο Άχμεντ ελ Ανσάρι.

Η σύγκρουση προκλήθηκε όταν μία αμαξοστοιχία σταμάτησε στις ράγες, έχοντας υποστεί τεχνική βλάβη, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο επικαλούμενο αξιωματούχους του υπουργείου Μεταφορών. Η άλλη αμαξοστοιχία έπεσε κατόπιν πάνω στην πρώτη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το ένα τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο Κάιρο - Αλεξάνδρεια. Το δεύτερο τρένο κατευθυνόταν από το Πορτ Σαΐντ (ανατολικά) στην Αλεξάνδρεια.

Το υπουργείο Μεταφορών διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια του δυστυχήματος, υποσχόμενο ότι «θα ζητήσει να λογοδοτήσουν» οι υπεύθυνοι, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η συντριβή που πραγματοποιήθηκε κοντά στον σταθμό Κόρσιντ διέλυσε τον κινητήρα του τρένου, ενώ καταστράφηκαν δύο βαγόνια του δεύτερου, όπως αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Πλάνα από τη σκηνή που μεταδόθηκε στην κρατική τηλεόραση έδειξαν ότι δεκάδες άνθρωποι συσσωρεύονται γύρω από τις κατεστραμμένες αμαξοστοιχίες, με νεκρά σώματα στο έδαφος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

τρένασύγκρουσηνεκροίΑλεξάνδρειαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα