ΣΒΕ: Η ανάπτυξη θέλει πολιτική σταθερότητα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα της κατάταξης της IMD που καταδεικνύουν την άμεση σχέση της ανάπτυξης με την πολιτική σταθερότητα. Επιβεβαιώνοντας το σημαντικό ρόλο που παίζει η «ψυχολογία» της θετικής διοίκησης, η κατάταξη αποτελεί σημείο αναφοράς και για την ευρύτερη πολιτική διαχείριση στη χώρα μας.

Με βάση τις επιδόσεις της χώρας μας στους 337 δείκτες που αξιολογούνται από το IMD στο πλαίσιο της εξαγωγής των αποτελεσμάτων της Παγκόσμιας Επετηρίδας Ανταγωνιστικότητας (WCY),

το διεθνούς φήμης ινστιτούτο IMD θεωρεί ότι οι πέντε κύριες προκλήσεις για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας, είναι:

Διεύρυνση της παραγωγικής βάσης, μέσω επενδύσεων στη βιομηχανία

Ευχερέστερη πρόσβαση των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα σε κεφάλαια χρηματοδότησηςΔημιουργία φιλικότερου φορολογικού πλαισίουΣχεδιασμός και υλοποίηση δράσεων ψηφιακών τεχνολογιώνΘέσπιση ειδικών προγραμμάτων ενίσχυσης δυναμικών και εξωστρεφών κλάδων

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) διαπιστώνει αναφορικά με την κατάταξη ότι «Η σημαντική βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας, αποδεικνύει ότι η πολιτική σταθερότητα ήταν και παραμένει το κεντρικό ζητούμενο για τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα στη χώρα μας.

Είναι φανερό ότι οι επιδόσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, η βελτίωση των δημόσιων οικονομικών και οι πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για βελτίωση του γενικότερου περιβάλλοντος λειτουργίας των επιχειρήσεων, συνέβαλλαν αποτελεσματικά στη σημαντική βελτίωση της θέσης της χώρας μας στην Παγκόσμια Κατάταξη Ανταγωνιστικότητας του IMD».

Ο ΣΒΕ προτείνει προς την Κυβέρνηση να τεθεί η μεταποιητική δραστηριότητα και η βιομηχανία στην πρωτοπορία ενίσχυσης με έμπρακτο τρόπο, για να θωρακισθεί η πατρίδα μας από δυσάρεστες διεθνείς μελλοντικές αναταράξεις όπως η πρόσφατη από τον COVID-19».

Θυμίζουμε ότι πάγια θέση του ΣΒΕ είναι η ενίσχυση και αυτονόμηση της βιομηχανικής πολιτικής της χώρας με έμφαση στην περιφέρεια και την μεταποίηση.

ΣΒΕανταγωνιστικότηταHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα