Στον εισαγγελέα για τα... «Σκυλιά του Πολέμου»

ΕΛΛAΔΑ

Στην εισαγγελία δίωξης ρατσιστικού εγκλήματος έστειλε η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρία Γιαννακάκη, δημοσιεύματα που αναφέρονται στην ύπαρξη ακραίας ρατσιστικής σελίδας στο facebook με τίτλο «Σκυλιά του πολέμου The comeback», την οποία διαχειρίζονται, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ακροδεξιοί Έλληνες αστυνομικοί.

Την

ύπαρξη της ιστοσελίδας δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα της εφημερίδας το «Ποντίκι» σε ανάρτηση με τίτλο «Ακροδεξιοί Έλληνες αστυνομικοί κανιβαλίζουν προσφυγόπουλα και κάνουν μαθήματα βασανιστηρίων».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη σελίδα του facebook ακροδεξιοί αστυνομικοί όχι μόνο λοιδωρούν συναδέλφους τους, στρέφονται με μίσος κατά προσφυγόπουλων και κατά των ΛΟΑΤ ατόμων, αλλά προβαίνουν σε ευθείες απειλές κατά της ζωής, αναρτώντας φωτογραφίες ανθρώπων με την επισήμανση «έχουμε συνταγή για γκέι βραστό με προσφυγόπουλα γαρνιτούρα» και «Εμείς τους περιμένουμε με μια σφαίρα στη θαλάμη».

Σε άλλη ανάρτηση, κάνουν σε συναδέλφους τους μαθήματα βασανιστηρίων, όπως εικονικός πνιγμός («Σήμερα τα Σκυλιά του πολέμου: Τι είναι το waterboarding, πως γίνεται σωστά, λεπτομέρειες και μικρά μυστικά»).

Η κ. Γιαννακάκη ζητά από την αρμόδια εισαγγελία και το τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσισμού της Κρατικής Ασφάλειας να διερευνήσουν τυχόν ποινικά κολάσιμες πράξεις, ενώ κοινοποιεί την αναφορά της στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Πηγή: efsyn.gr

ΕισαγγελίαΣκυλιά του ΠολέμουαστυνομικοίπρόσφυγεςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα