Στην έπαυλη στενού συνεργάτη του Εσκομπάρ η νέα πρεσβεία της Κίνας στην Κολομβία

ΚΟΣΜΟΣ

Η έπαυλη ενός εμπόρου ναρκωτικών και πρώην συνεργάτη του βαρόνου των κολομβιανών καρτέλ Πάμπλο Εσκομπάρ θα είναι η νέα πρεσβεία της Κίνας στη Μπογκοτά, μετά την καταβολή μεγάλου χρηματικού ποσού στις τοπικές αρχές που την είχαν κατάσχει, έγινε σήμερα γνωστό από επίσημες πηγές.

Το Πεκίνο πλήρωσε 49.839 εκατομμύρια πέσος (16,6 εκατομμύρια δολάρια) για το σπίτι και το οικόπεδο έκτασης μεγαλύτερης των 5.400 τ.μ. που ανήκαν στον Γκονζάλο Ροντρίγκες Γκάτσα, γνωστό ως "El Mexicano"

(Ο Μεξικάνος), έναν από τους πλέον διαβόητους εμπόρους ναρκωτικών της Κολομβίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Η αγοραπωλησία που έγινε χθες, Παρασκευή, είναι μία από τις μεγαλύτερες όσον αφορά περιουσιακά στοιχεία εμπόρων ναρκωτικών που έχουν κατασχεθεί.

Η Casa Shaio, επιφάνειας 554 τ.μ. θα στεγάσει προσεχώς την κινεζική διπλωματική αποστολή στην Κολομβία και η πρεσβεία αυτή θα είναι μία από τις μεγαλύτερες στη Λατινική Αμερική.

Η ιδιοκτησία αυτή που βρίσκεται στην ακριβή συνοικία Λα Καμπρένα, βορείως της Μπογοτά, είχε κατασχεθεί από το κράτος το 1995, έξι χρόνια μετά τον θάνατο του Ροντρίγκες Γκάτσα, ενός από τους αρχηγούς του Καρτέλ του Μεντεγίν.

Οι κολομβιανές αρχές διοργάνωσαν δύο δημοπρασίες τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά από καμία δεν προέκυψε "μια επιτυχής προσφορά", σύμφωνα με το υπουργείο.

Τα χρήματα από την πώληση του ακινήτου θα δοθούν το 40% στην εθνική κυβέρνηση, το 25% στην Εισαγγελία, το 25% στις δικαστικές υπηρεσίες και το 10% στην αστυνομία.

Ο Γκονζάλο Ροντρίγκες Γκάτσα, που θεωρείτο ακόμα πιο αιμοβόρος από τον Εσκομπάρ και ήταν υπεύθυνος της στρατιωτικής πτέρυγας του καρτέλ, σκοτώθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1989, έπειτα από σχεδόν τρεις δεκαετίες στα καρτέλ των ναρκωτικών. Θεωρείτο ένας από τους αυτούς που άνοιξαν το δρόμο στις ακροδεξιές παραστρατιωτικές οργανώσεις στην Κολομβία. "Ο Μεξικάνος" είχε κάνει τεράστια περιουσία, στην οποία συγκαταλέγονται πολυτελή κτίρια και η ποδοσφαιρική ομάδα Millonarios, μια με τις περισσότερες διακρίσεις στην Κολομβία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κίναέπαυληέμπορος ναρκωτικώνπλειστηριασμόςΟ ΜεξικανόςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα