Στην Αθήνα το Άγιο Φως - «Ξεκινά» το ταξίδι του για την Ελλάδα

Δείτε βίντεο από τις πρώτες στιγμές της αφής του Αγίου Φωτός ΕΛΛAΔΑ

Λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα έφτασε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το Άγιος Φως από τα Ιεροσόλυμα.

Το Άγιο Φως έγινε δεκτό στο αεροδρόμιο με τιμές αρχηγού κράτους με τον επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης να κάνει την ακόλουθη δήλωση μετά την τελετή:

« Eίχα και φέτος την τιμή να εκπροσωπήσω την Ελληνική Κυβέρνηση στην Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός και στην

παραλαβή του από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κκ Θεόφιλο Γ΄, έχοντας ζήσει με την ελληνική αντιπροσωπεία αυτές τις μοναδικές στιγμές.

Μεταφέρουμε μήνυμα Ανάστασης, ζωής, χαράς, ελπίδας αλλά και αλληλεγγύης, αγάπης και ειρήνης-. σε έναν κόσμο που δοκιμάζεται από τους πολέμους και τις στερήσεις- πέρα από εθνικότητα και φυλή.

Μήνυμα συνύπαρξης, ανεκτικότητας και συνεννόησης, με ιδιαίτερη σημασία σε μια παγκόσμια συγκυρία, όπου βρισκόμαστε αντιμέτωποι με φαινόμενα εξτρεμισμού και μισαλλοδοξίας.

Μήνυμα που εύχομαι να δυναμώνει την προσωπική προσπάθεια του καθενός από εμάς αλλά και τη συλλογική προσπάθεια και αγώνα που κάνουμε ως λαός για δημιουργία, προκοπή και ευτυχία».

Η τελετή αφής στα Ιεροσόλυμα

Περίπου στις 14:30 το Άγιο Φως άναψε στα Ιεροσόλυμα, με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ', να βγαίνει από τον Άγιο Τάφο, κρατώντας στα χέρια του το ανέσπερο φως.

«Το Άγιο Φως και η Ανάσταση να μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμα της ζωής, της χαράς, της ειρήνης και της ελπίδας, σε ολόκληρη την Οικουμένη» ευχήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης κατά την παραλαβή του Αγίου Φωτός στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Ο κ. Αμανατίδης είπε ακόμη ότι «αισθανόμαστε τις ημέρες αυτές, που λαοί δοκιμάζονται από φαινόμενα εξτρεμισμού και μισαλλοδοξίας με "άλλοθι" τη θρησκεία, την ανάγκη λύτρωσης και ελπίδας, που το Θείο Δράμα και η Ανάσταση προσφέρουν στον κόσμο».

Άγιο Φωςτελετή Αφής Αγίου ΦωτόςΙεροσόλυμαΑνάστασηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα