Στην Αθήνα ο Μπέσνικ Χάσι για να κλείσει στον Ολυμπιακό - Τι συμβόλαιο θα έχει, πόσο θα κοστίσει

ΑΘΛΗΤΙΚA

O Αλβανός τεχνικός αναμένεται το βράδυ της Τρίτης ή το πρωί της Τετάρτης στην Ελλάδα για τις τελευταίες λεπτομέρειες. Το συμβόλαιο, τα προκριματικά και ο ατζέντης Ραμαντάνι...

Και τελικά Μπέσνικ Χάσι. Οπως είχε γίνει από το βράδυ της Κυριακής γνωστό ο Ολυμπιακός κατέληξε στον 45χρονο τεχνικό. Ο πρώην τεχνικός της Λέγκια και της Αντερλεχτ παρακολούθησε τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ μαζί με τον νέο

αθλητικό διευθυντή του Ολυμπιακού, Αρμάντο Μάριο Ουσίγιος ενώ τα είπε και με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» τόνιζαν χαρακτηριστικά ότι «είμαστε σε καλή δρόμο» δίχως όμως να μιλάνε για πλήρη συμφωνία. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr που προέρχονται από την πατρίδα του Χάσι, ο 45χρονος τεχνικός ζήτησε μερικές ώρες-μέρες για να διευθετήσει κάποια προσωπικά του ζητήματα και θα είναι στην Αθήνα το βράδυ της Τρίτης ή το αργότερο το πρωί της Τετάρτης για να προχωρήσει τον σχεδιασμό του Ολυμπιακού μιας και η προετοιμασία των «ερυθρόλευκων» θ' αρχίσει άμεσα.

Φυσικά μέχρι να υπογράψει πάντα μπορεί να υπάρξει ανατροπή δεδομένων αλλά πλέον φαίνεται πως ο Ολυμπιακός βρήκε τον εκλεκτό...

Τι συμβόλαιο θα έχει;

Αυτό είναι κάτι που θα διευθετηθεί με την έλευσή του στην Αθήνα. Ουσιαστικά δεν είναι κάτι που θα χαλάσει την συμφωνία των δύο πλευρών και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Μπέσνικ Χάσι θα υπογράψει κλειστό διετές με τους «ερυθρόλευκους». Η τουλάχιστον αυτό ζητάει για την ώρα ο Αλβανός προπονητής.

Πόσο θα κοστίσει στον Ολυμπιακό;

Χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό το θέμα των συνεργατών του ο Μπέσνικ Χάσι φέρεται να έχει συμφωνήσει (σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που έρχονται από την πατρίδα του) με συμβόλαιο μεγαλύτερο του μισού εκατομμυρίου. Για την ακρίβεια μ' ένα ποσό κοντά στις 550.000 με 600.000 ευρώ ο Χάσι θα συμφωνήσει με τους «ερυθρόλευκους».

Ξέρει από προκριματικά;

Σύμφωνα με τον Ολυμπιακό είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαθαν για δεύτερη φορά χοντρή ζημιά στα προκριματικά του καλοκαιριού πέρσι (Μακάμπι Τελ Αβίβ το καλοκαίρι του 2010 ο πρώτος αποκλεισμός επί διοίκηση Μαρινάκη) και προφανώς δεν θέλουν να έχουν τα ίδια για δεύτερη σερί σεζόν. Ο Μπέσνικ Χάσι δεν έχει παίξει προκριματικά με την Αντερλεχτ, όμως το έχει κάνει πέρσι το καλοκαίρι με την Λέγκια Βαρσοβίας. Για την ακρίβεια απέκλεισε τρεις ομάδες πριν βάλει τους Πολωνούς στους ομίλους μετά από 20 χρόνια!

Πιο συγκεκριμένα:

2ος γύρος

Μοστάρ (Βοσνία)-Λέγκια 1-1

Λέγκια-Μοστάρ 2-0

3ος γύρος

Τρενσίν (Σλοβακία)-Λέγκια 0-1

Λέγκια-Τρενσίν 0-0

Play off

Ντάνταλκ (Ιρλανδία)-Λέγκια 0-2

Λέγκια-Ντάνταλκ 1-1

Ταυτόχρονα έχει εμπειρία και από ομίλους του Europa League. Με την Αντερλεχτ τερμάτισε 3ος πίσω από Ντόρτμουντ και Αρσεναλ (αφήνοντας 4η την Γαλατά). Με την Λέγκια την έβαλε στους ομίλους αλλά πρόλαβε να παίξει μόνο ένα παιχνίδι (πάλι με Ντόρτμουντ το βαρύ 0-6).

Οπως φυσικά έχει εμπειρία και από ομίλους Europa League με τους Βέλγους. Ειδικά την σεζόν 2015/16 όταν πέρασε τον όμιλο (Μονακό, Καραμπάκ, Τότεναμ) και στη συνέχεια απέκλεισε και τον Ολυμπιακό (με το 1-2 στην παράταση στο Καραϊσκάκης) κι εν τέλει βγήκε εκτός διοργάνωσης από την Σαχτάρ.

Επαιξε ρόλο ο μάνατζερ του, Φάλι Ραμαντάνι;

O Ολυμπιακός έψαχνε μήνες τον ιδανικό προπονητή για τον πάγκο. Δεν του βγήκε το γαλλικό μοντέλο χάνοντας και αρκετό χρόνο (ελέω Γκαρντ), δεν προχώρησε το ισπανικό μοντέλο μιας και ο Πελεγκρίνο επίσης καθυστέρησε με την απόφασή του κι εν τέλει ο Φάλι Ραμαντάνι πρότεινε τον Μπέσνικ Χάσι ο οποίος με τον Ραζβάν Λουτσέσκου είχαν μπει στην τελική ευθεία. Η συνάντηση των ανθρώπων του Ολυμπιακού με τον Αλβανό τεχνικό και τον ατζέντη του στο Κάρντιφ έτρεξαν το θέμα του προπονητή. Αν μη τι άλλο τα τελευταία επτά χρόνια η συνεργασία του Ολυμπιακό με τον Κοσοβάρο μάνατζερ (Κοσοβάρος και ο Χάσι) του έχει βγει σε καλό (σχεδόν σε όλες τις επιλογές, αγορές και πωλήσεις) και σίγουρα έπαιξε κι αυτό τον ρόλο του.

Πηγή: gazzetta

ΧάσνιΟλυμπιακόςπροπονητήςσυμβόλαιοHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα