«Στη Χώρα του Αλλαζοτάν» - Διαδραστική παράσταση για παιδιά

ΕΛΛAΔΑ

Μια διαδραστική μουσική παράσταση για παιδιά, βασισμένη στις «Μεταμορφώσεις» του Οβίδιου για τη φιλία, τη μοναξιά, την αλαζονεία, την φιλοξενία και τις αλλαγές στη ζωή μας, παρουσιάζεται από τη Μουσικοθεατρική ομάδα Μαγικές Σουρικάτες στο Χώρο Zp87, Ζωοδόχου Πηγής 87 στη Νεάπολη - Εξάρχεια. Οι παραστάσεις ξεκινούν από τις 27 Νοεμβρίου, κάθε Κυριακή στις 12:00 και είναι για παιδιά 4 ετών και άνω.

Η μαγική και αστεία περιπέτεια της μικρής σουρικάτας

Μια μικρή σουρικάτα ζει μια μαγική και αστεία περιπέτεια με μικρές αλλά και μεγαλύτερες αλλαγές. Τι θα κάνει; Πώς

θα τα καταφέρει;

Τί σημαίνει αλλαγή; Τι συμβαίνει όταν τα πράγματα αλλάζουν; Πώς διαφοροποιείται η ζωή μας; Πόσο εύκολο είναι να αποδεχτούμε μικρές και μεγάλες αλλαγές που συμβαίνουν καθημερινά; Τα παιδιά -περισσότερο από τους ενήλικες- έχουν την ανάγκη να έχουν σταθερές στις ζωές τους και δίπλα τους τα πρόσωπα που αγαπούν. Καθώς όμως η ίδια η ζωή, από τον σπόρο ως το δέντρο, από την κάμπια ως την πεταλούδα κι από τη γέννηση ως το θάνατο εξελίσσεται μέσα από διαδοχικές αλλαγές, η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα είναι δεξιότητες που διευκολύνουν ιδιαίτερα την ομαλή και υγιή ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών.

Ο Ρωμαίος ποιητής Οβίδιος στις «Μεταμορφώσεις» του χρησιμοποιεί μύθους της ελληνικής και ρωμαϊκής αρχαιότητας που περιέχουν κάποιο στοιχείο μεταμόρφωσης για να μιλήσει για την αλλαγή. Στην παράστασή μας, επιλέγοντας με μεγάλη προσοχή σε σχέση με την παιδαγωγική τους αξία, ιστορίες από τις «Μεταμορφώσεις», παρουσιάζουμε μια αισιόδοξη οπτική για τις αλλαγές στις ζωές μας. Αλλαγές που, κάποιες φορές μοιάζουν ακατανόητες και οδυνηρές και κάποιες άλλες μας γεμίζουν χαρά και ικανοποίηση. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα συμβούν. Όπως και να έχει λοιπόν, εμείς βγαίνουμε κερδισμένοι όταν έχουμε αποδεχτεί την αλλαγή σαν βασικό στοιχειό της ζωής, όταν βρίσκουμε τη δύναμη και την ωριμότητα να διαχειριστούμε και να ανταπεξέλθουμε στη νέα πραγματικότητα παίρνοντας κάθε φορά ένα νέο μάθημα και αντλώντας γνώση.

«Η χώρα του Αλλαζοτάν», η νέα παράσταση της ομάδας Μαγικές Σουρικάτες πραγματεύεται όλα αυτά τα θέματα υφαίνοντας έναν ξεχωριστό κόσμο μέσα από την αφήγηση, την ζωντανή μουσική και το παιχνίδι, με χιούμορ και σεβασμό απέναντι στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας.

Πληροφορίες για την παράσταση

Κάθε Κυριακή στις 12:00 | Είσοδος 5 ευρώ | Διάρκεια 60 λεπτά

Για παιδιά από 4 ετών και άνω

Κρατήσεις – Πληροφορίες: 2130145903

Χώρος Zp87

Ζωοδόχου Πηγής 87, Νεάπολη- Εξάρχεια, τ.κ: 11473 Αθήνα

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Βαλεντίνη Σιόβα

Μουσική: DILEMMA & Μιχάλης Καλογεράκης

Παίζουν: Αριάδνη Δημοκρασσά & Μιχάλης Καλογεράκης

Στη χώρα του ΑλλζοτάνΜαγικές Σουρικάτεςπαιδική παράστασηΧώρος Zp87Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα