Σταϊκούρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της διακυβέρνησης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στοιχεία για το «οικονομικό κόστος της επτάμηνης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» παρουσίασε ο Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Ν.Δ. τόνισε ότι το μνημόνιο «φέρει αποκλειστικά τη σφραγίδα των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ» και κατηγόρησε τα δύο κόμματα ότι «δραπέτευσαν»

υπό το βάρος «εσωτερικών αντιφάσεων και διασπάσεων».

«Το μνημόνιο πριν από ορισμένους μήνες, δεν ήταν αναπόφευκτο. Κατέστη όμως αναγκαίο εξαιτίας πράξεων και παραλείψεων της κυβέρνησης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015» υποστήριξε ο κ. Σταϊκούρας. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, το παραπάνω διάστημα «η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση μετά την ανάκαμψη του 2014, η ανεργία αυξήθηκε μετά τη μικρή υποχώρησή της το 2014, η πραγματική οικονομία έχει καταρρεύσει λόγω και των κεφαλαιακών περιορισμών, το κόστος δανεισμού του Δημοσίου έχει διογκωθεί, η δημόσια οικονομία έχει επιστρέψει στα πρωτογενή ελλείμματα και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου έχουν επιστρέψει σε προ-2013 επίπεδο».

«Η ‘κατασκευή’ του ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάσθηκε, μετρήθηκε με τα προβλήματα και διαπιστώθηκε ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της διακυβέρνησης. Οι πολίτες πλέον γνωρίζουν», επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας για να προσθέσει ότι «στις προσεχείς εκλογές θα αναμετρηθούν, όχι οι υποσχέσεις, αλλά τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ με τις προεκλογικές τους υποσχέσεις και τα αποτελέσματα των διαδοχικών περιόδων διακυβέρνησης».

Χρήστος Σταϊκούραςεκλογές 2015μνημόνιοHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα