Σουβλάκια κρέπας με νουτέλα και φρούτα

Αυτά τα νόστιμα γλυκά σουβλάκια είναι πανεύκολα στην προετοιμασία και ιδανικά για παιδιά αλλά και για ενήλικες.

Η συνταγή αυτή μπορεί επίσης να ενθαρρύνει τους μικρούς δοκιμαστές να καταναλώσουν περισσότερα και διαφορετικά είδη φρούτων.

Υλικά

Για τις κρέπες (8 τεμάχια)
125 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
300 ml γάλα
2 αυγά
Σπορέλαιο ή βούτυρο για το τηγάνι

Για την παρουσίαση
1 μπανάνα
1 ακτινίδιο
100 γραμμάρια φράουλες
Νουτέλα
Ξύλινα καλαμάκια

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ

ανακατέψτε το αλεύρι με το γάλα με ένα σύρμα χτυπώντας καλά το μίγμα για να μην έχει σβόλους. Προσθέστε τα ελαφρά χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας καλά. Καλύψτε το μπολ με μια διαφάνεια και αφήστε τον χυλό να ξεκουραστεί για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Ζεστάνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και λαδώστε το ελαφρά με λίγο χαρτί κουζίνας εμποτισμένο σε λάδι ή βούτυρο. Ρίξτε με μια κουτάλα ή με ένα φλιτζανάκι του καφέ μια δόση από το χυλό, κουνήστε το σκεύος με κυκλικές κινήσεις έτσι ώστε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του σκεύους.

Όταν η κρέπα χρυσίσει στη μια πλευρά, γυρίστε την με μια σπάτουλα και ψήστε την από την άλλη μεριά για λίγα δευτερόλεπτα. Βγάλτε την και κρατήστε την σε ένα πιάτο, συνεχίζοντας την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες.

Απλώστε τη νουτέλα στις κρέπες, τυλίξτε τις και κόψτε σε ρολά περίπου 3 εκατοστών. Πλύντε και κόψτε τα φρούτα στο ίδιο περίπου μέγεθος και περάστε στα καλαμάκια εναλλασσόμενα φρούτα και κρέπες.

Συμβουλή

Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στο χυλό για τις κρέπες 1,5 κουταλιά της σούπας ζάχαρη για να τις κάνετε πιο γλυκές ή και να χρησιμοποιήσετε έτοιμο μίγμα για κρέπες για πιο γρήγορο αποτέλεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα