Σωτήρης Τσιόδρας: Το σχόλιο για τα ΜΜΜ που προκάλεσε αντιδράσεις

Πολιτική

 

Αντιδράσεις προκάλεσε μία αναφορά του Σωτήρη Τσιόδρα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κατά την έκτακτη επανεμφάνισή του στην ενημέρωση της Τρίτης για την πορεία του κορωνοϊού.

Ο γνωστός λοιμωξιολόγος, επικεφαλής της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας, παραδέχτηκε ότι οι συνθήκες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

είναι ασφυκτικές όμως στη συνέχεια, προχωρώντας σε ένα σχόλιο που ξεφεύγει από το επιστημονικό του πεδίο καθώς αφορά την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να βελτιωθεί η εικόνα που επικρατεί στις αστικές συγκοινωνίες Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

«Είναι ασφυκτικές οι συνθήκες, το κατανοώ. Είναι αδύνατον αυτή τη στιγμή να επενδύσουμε σε περισσότερη και μεγαλύτερη άνεση στα μέσα μεταφοράς», είπε ο κ. Τσιόδρας.

Στην αναφορά του κορυφαίου λοιμωξιολόγου αντέδρασαν με κοινή τους δήλωση οι Νίκος Παππάς και Χρήστος Γιαννούλης ως τομεάρχης και αναπληρωτής τομεάρχης Υποδομών-Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, αντίστοιχα.

«Η δήλωση (Τσιόδρα) είναι απολύτως ανακριβής, 170 λεωφορεία και 100 τρόλεϊ μπορούν να βγουν άμεσα στον δρόμο με μικρές μόνο επιδιορθώσεις και ανταλλακτικά και την τοποθέτηση οδηγών από το νυν προσωπικό. Η κυβέρνηση έχει αδρανήσει προκλητικά και ο κ. Τσιόδρας επιλέγει να καλύψει αυτή την αδράνεια. Δυστυχώς», ανέφεραν.

Σχολιάζοντας την αναφορά Τσιόδρα και τις αντιδράσεις, ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, παρουσίασε ξανά ως λύση τη σύμβαση του ΟΑΣΑ με τα ΚΤΕΛ, την είσοδο δηλαδή ιδιωτών, με άγνωστο μέχρι στιγμής τελικό τίμημα, στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας.

Μέσα Μαζικής ΜεταφοράςΣωτήρης ΤσιόδραςΚορωνοϊόςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα