Σκάνδαλο διαφθοράς στην Κίνα εις βάρος της Adidas – Υπάλληλοι έβγαλαν από δωροδοκίες 250 εκατ. ευρώ, με «εντολή του ομίλου»

Η γερμανική εταιρεία κατασκευής αθλητικού εξοπλισμού, Adidas, ερευνά μια τεράστια υπόθεση φερόμενης διαφθοράς στην Κίνα, που εκτιμάται σε αρκετά «εκατομμύρια ευρώ», όπως αποκάλυψαν σήμερα οι Financial Times (FT).

Σύμφωνα με την επιχειρηματική εφημερίδα, μια επιστολή που φέρεται να γράφτηκε από «υπαλλήλους της Adidas

China» κατηγορεί πολλούς Κινέζους υπαλλήλους ονομαστικά, συμπεριλαμβανομένου ενός στελέχους της εταιρείας.

Το «επίμαχο» έγγραφο, που κυκλοφόρησε αυτόν τον μήνα στην Κίνα στο κοινωνικό δίκτυο Xiaohongshu, αντίστοιχο του Instagram, εκτιμά την υποτιθέμενη απάτη στα 250 εκατομμύρια ευρώ.

Η επιστολή δεν είναι πλέον ορατή στην πλατφόρμα, αλλά ένα υποτιθέμενο αντίγραφο, η αυθεντικότητα του οποίου δεν επαληθεύεται σε επίσημο επίπεδο, αναπαράγεται σε πολλούς λογαριασμούς. Σύμφωνα με αυτό το έγγραφο, το προσωπικό της Adidas κατηγορείται ότι έλαβε δωροδοκίες από παρόχους υπηρεσιών με εντολή του γερμανικού ομίλου.

Ένας διευθυντής της Adidas στην Κίνα κατηγορείται ότι έλαβε «εκατομμύρια μετρητά από προμηθευτές, καθώς και περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων ακινήτων».

Σύμφωνα με τους Financial Times, η Adidas έλαβε μια επιστολή στις 7 Ιουνίου για «πιθανές παραβιάσεις» στην Κίνα

Οι πωλήσεις της Adidas το πρώτο τρίμηνο στην Κίνα αυξήθηκαν σχεδόν 8% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν τον Απρίλιο.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στη Γερμανία με ρατσιστική επίθεση νεαρών σε δύο μικρά κορίτσια από τη Γκάνα

Διεθνής Διάσκεψη για την Ουκρανία: Το τελικό ανακοινωθέν – Οι χώρες που δεν το υπέγραψαν

Χανίγια: «Η απάντηση της Χαμάς στην πρόταση για κατάπαυση πυρός «συνάδει» με τις αρχές του σχεδίου των ΗΠΑ»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σκάνδαλο, Κίνα, Adidas – Υπάλληλοι, 250,skandalo, kina, Adidas – ypalliloi, 250