Σήμερα η δίκη Κουρτάκη-Τζένου μετά την μήνυση Καμμένου

ΕΛΛAΔΑ

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων μετέβησαν σήμερα το πρωί ο επικεφαλής των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης και ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας, Παναγιώτης Τζένος, μετά την ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμηση που τους άσκησε ο εισαγγελέας, κατόπιν της μήνυσης που κατέθεσε εναντίον τους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Χθες από το βήμα της Βουλής ο Πάνος Καμμένος

εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Γιάννη Κουρτάκη και ζήτησε να παρέμβουν άμεσα ο Εισαγγελέας Διαφθοράς και η Αρχή Καταπολέμησης μαύρου χρήματος για να ελέγξουν τα πόθεν έσχες και τα περιουσιακά στοιχεία του εκδότη των Παραπολιτικών.

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ επικαλέστηκε την κατάθεση του κ. Κουρτάκη στην Επιτροπή της Βουλής, όπου ισχυρίστηκε ότι το αρχικό κεφάλαιο 1,4 εκατ. ευρώ της εκδοτικής εταιρείας του είναι «προϊόν εργασίας« σε μέσα ενημέρωσης. «Ένα τόσο μεγάλο ποσό δεν μπορεί να συγκεντρώθηκε από μισθούς« επισήμανε ο κ. Καμμένος, καταθέτοντας στοιχεία για καταβολές μεγάλων ποσών από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε έντυπα του κ. Κουρτάκη.

Αναφερόμενος στα δάνεια της εφημερίδας, ο κ Καμμένος τονίζει ότι τον Φεβρουάριο του 2014 έλαβε δάνειο 800 χιλιάδες ευρώ, με εξασφαλίσεις την κυκλοφορία της εφημερίδας και μετρητό κάλυμμα προθεσμιακής κατάθεσης 1,2 εκατ. δολαρίων, από προθεσμιακό λογαριασμό που ανήκει σε οφ σορ συγκεκριμένου εφοπλιστή.

Παράλληλα, ο κ Καμμένος κατέθεσε στη Βουλή συγκεκριμένα στοιχεία - από το πόρισμα της επιτροπής - απ' όπου προκύπτει ότι ο εκδότης των Παραπολιτικών Ιωάννης Κουρτάκης, ο διευθυντής Παναγιώτης Τζένος αλλά και ο καταδικασμένος για την υπόθεση του ναρκοπλοίου Noor One, που μετέφερε τους δύο τόνους ηρωίνη, Αιμίλιος Κοτσώνης έχουν λάβει μεγάλα ποσά από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι ο κ. Κουρτάκης είναι μέχρι και σήμερα συνέταιρος σε εταιρία του Αιμίλιου Κοτσώνη.

Άμεση ήταν η απάντηση του Γιάννη Κουρτάκη ο οποίος ανέφερε ότι «αποδείχθηκαν όλα. Υπουργός της κυβέρνησης, προκειμένου να φιμώσει τον Τύπο, συκοφαντεί και λασπολογεί ασύστολα, κρυπτόμενος πίσω από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και τη βουλευτική του ασυλία. Για όλες τις συκοφαντίες του συγκεκριμένου, έχω ήδη ασκήσει αγωγές και μηνύσεις. Φυσικά, ο εν λόγω, ήδη κριθείς πλειστάκις ως συκοφάντης σε σειρά δικών, δεν ενδιαφέρεται ούτε για την αλήθεια, ούτε για την ακεραιότητα. Συνεχίζει να λασπολογεί με έναν στόχο. Να μας σπιλώσει, να μας τρομάξει και τελικώς να μας φιμώσει. Είναι πολύ γελασμένος…»

Πάνος ΚαμμένοςΓιάννης ΚουρτάκηςΠαναγιώτης ΤζένοςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα