Σε κρίσιμη κατάσταση το αγοράκι που βρέθηκε κρεμασμένο με κορδόνι

ΕΛΛAΔΑ

Σε πολύωρη επέμβαση υπεβλήθη το αγοράκι ηλικίας 2,5 ετών, με την κατάσταση της υγείας του να παραμένει ιδιαίτερα κρίσιμη, μετά από αναταχθείσα καρδιακή ανακοπή, συνεπεία του τυλίγματος κορδονιού στον λαιμό του.

Οι νευροχειρούργοι του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, όπου νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων, προχώρησαν σε αποσυμπιεστική κρανιεκτομία. Αν και σταδιακά επήλθε βελτίωση της αιμοδυναμικής του εικόνας, το παιδί παραμένει σε μηχανικό αερισμό και η κατάσταση της υγείας του ιδιαίτερα

κρίσιμη, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Σχετικά με τον ασθενή Μ. Δ., ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων, σας ενημερώνουμε ότι στις 1.10.2018 το απόγευμα, το παιδί οδηγήθηκε στο χειρουργείο, όπου ακολούθησε αποσυμπιεστική κρανιεκτομία από τους Νευροχειρουργούς του Νοσοκομείου μας. Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου το παιδί εμφάνισε βαρύτατη αιμοδυναμική αστάθεια, η οποία συνεχίστηκε και μετά την επάνοδο του στη Μονάδα. Σταδιακά επήλθε βελτίωση της αιμοδυναμικής εικόνας. Ο ασθενής παραμένει σε μηχανικό αερισμό και η κατάσταση του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη».

νοσοκομείοΜΕΘ ΠαίδωνκορδόνιHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα