Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση του Ελληνικού

ΕΛΛAΔΑ

Ολοκληρώθηκε η επιβίβαση προσφύγων και μεταναστών από την αίθουσα αφίξεων του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού. Συγκεκριμένα 168 άτομα έχουν επιβιβαστεί σε τέσσερα πούλμαν του ΔΟΜ προκειμένου να μεταφθερούν στη Θήβα και δύο αστικά λεωφορεία με κατεύθυνση το τμήμα αλλοδαπών για εξακρίβωση στοιχείων.

Στο χώρο βρέθηκε και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος στη συνέχεια θα μεταβεί στη Θήβα. Η διαδικασία εκκένωσης συνεχίζεται στα γήπεδα χόκει και μπέιζμπολ.

Εξάλλου,

σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη επικοινωνίας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Ρεμπέκα Μάρει ανέφερε ότι η Οργάνωση προσέφερε τον τελευταίο χρόνο υποστήριξη στους πρόσφυγες σε θέματα ψυχικής και αναπαραγωγικής υγείας και «αυτή η διαδικασία εκκένωσης δεν μας βοηθάει να έχουμε συνέχεια στην περίθαλψη που προσφέρουμε. Ελπίζουμε αυτή η συνέχεια να υπάρξει».

Χθες βράδυ μοιράστηκαν στους πρόσφυγες ειδικές συσκευασίες για να μαζέψουν τα πράγματά τους, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία δεν υπήρξαν αντιρρήσεις από την πλευρά των προσφύγων για τη μεταφορά τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελληνικόπρόσφυγεςκέντρο φιλοξενίαςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα