Σε διαρκή πτώση η Μέρκελ στις δημοσκοπήσεις

ΚΟΣΜΟΣ

Η υποστήριξη προς τους συντηρητικούς της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ μειώθηκε και περισσότεροι από το ένα τρίτο των Γερμανών εξακολουθούν να είναι αναποφάσιστοι για το τι θα ψηφίσουν στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, έδειξε σήμερα δημοσκόπηση.

Η εβδομαδιαία έρευνα του οργανισμού Forschungsgruppe Wahlen για το τηλεοπτικό δίκτυο

ZDF έδειξε πως η υποστήριξη προς τους συντηρητικούς της Μέρκελ μειώθηκε κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες στο 36% -- ποσοστό με το οποίο θα εξακολουθούσαν πάντως να είναι η μεγαλύτερη ομάδα στο κοινοβούλιο.

Η υποστήριξη προς τους κύριους αντιπάλους της, τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), αυξήθηκε κατά 1% στο 23%. Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) και η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), που τάσσεται κατά των μεταναστών και του ευρώ, βρίσκονται αμφότεροι στο 10%.

Το κόμμα Η Αριστερά (Die Linke) βρίσκεται στο 9% και οι οικολόγοι Πράσινοι στο 8%.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.383 ψηφοφόρων από τις 12 έως τις 14 Σεπτεμβρίου. Έδειξε επίσης πως 39% των ερωτηθέντων δεν είναι σίγουροι τι θα ψηφίσουν.

Η σημερινή δημοσκόπηση δείχνει πως θα υπάρξει επαρκής υποστήριξη τόσο για μια επανάληψη του απερχόμενου «μεγάλου συνασπισμού» των συντηρητικών της Μέρκελ και του SPD, όσο και για έναν συνασπισμό «Τζαμάικα», όπως αποκαλείται, των συντηρητικών, του FDP και των Πρασίνων.

Ωστόσο ο Τζεμ Οζντεμίρ, εκ των ηγετών των Πρασίνων, φάνηκε επιφυλακτικός όσον αφορά έναν ενδεχόμενο τριμερή συνασπισμό «Τζαμάικα», ο οποίος έχει πάρει το όνομά του από τα χρώματα των κομμάτων: μαύρο, κίτρινο και πράσινο.

«Δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να πάμε μαζί με το FDP», δήλωσε στην εφημερίδα Berliner Zeitung.

Το περιθώριο σφάλματος της δημοσκόπησης είναι 3 ποσοστιαίες μονάδες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Άνγκελα ΜέρκελδημοσκόπησηπτώσηποσοστόHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα