ΣΔΟΕ: Συλλήψεις για εμπορία προϊόντων «μαϊμού» μέσω ίντερνετ με δραστηριότητα 2εκατ. ευρώ

ΕΛΛAΔΑ

Κύκλωμα εμπορίας παραποιημένων – απομιμητικών προϊόντων, κυρίως αθλητικών παπουτσιών, ενδυμάτων και τσαντών, μέσω ηλεκτρονικών παραγγελιών και διανομή μέσω επιχειρήσεων ταχυμεταφορών, εντόπισε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Το ΣΔΟΕ οδηγήθηκε στα ίχνη του κυκλώματος μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και έπειτα από έλεγχο στις εγκαταστάσεις εταιρειών παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών και ταχυμεταφορών, καθώς και στην οικία εμπλεκομένου προσώπου, παρουσία εισαγγελικής λειτουργού.

Τα μοναδικά

στοιχεία επικοινωνίας των ιστοσελίδων που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα παρέπεμπαν σε κινητά τηλέφωνα, με στοιχεία χρηστών που αφορούν σε αλλοδαπά άτομα, στο όνομα των οποίων έχουν ενεργοποιηθεί αρκετές συνδέσεις.

Για την παραπλάνηση των διωκτικών αρχών χρησιμοποιήθηκαν δύο εταιρείες εγκατεστημένες στη Βουλγαρία, οι οποίες φέρονταν να εμπορεύονται τα απομιμητικά είδη, ενώ στην πραγματικότητα η διεύθυνση και οργάνωση όλων των παράνομων εμπορικών δραστηριοτήτων γινόταν στην Ελλάδα. Ο κύκλος εργασιών του ενδεκάμηνου, στο οποίο αναπτύχθηκε η παραπάνω δραστηριότητα, ανέρχεται στο ποσό περίπου των 2.000.000 ευρώ, χωρίς να προκύπτει κανένα παραστατικό αγοράς, ούτε να εκδίδεται κανένα παραστατικό πώλησης.

Επίσης κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό 15.000 ευρώ, ποσότητα απομιμητικών εμπορευμάτων, που ήταν έτοιμα για παράδοση στους πελάτες καταναλωτές και ένα επιβατηγό Ι.Χ.. Παράλληλα δεσμεύθηκε - σε εταιρεία ταχυμεταφορών - χρηματικό ποσό 48.000 ευρώ.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν, με τη βοήθεια αστυνομικών της Οικονομικής Αστυνομίας, τρία άτομα και αναζητούνται τουλάχιστον δύο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Αθηνών, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και αντιμετωπίζουν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για πλήθος οικονομικών κ.λ.π. αδικημάτων.

ΣΔΟΕμαϊμού προϊόντακατάσχεσηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα