Σαμαράς: Ποιοι δύο μήνες; Ούτε σε δύο χρόνια δεν θα καθαρίσει ο Σαρωνικός

ΕΛΛAΔΑ

Έντονα επικριτικός για τις δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων για τη ρύπανση στο Σαρωνικό εμφανίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, μετά τη συνάντησή του με τον νυν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε τον προβληματισμό του για το χρόνο που θα χρειαστεί να γίνει ο καθαρισμός του περιβάλλοντος

από το μαζούτ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με την ίδια ευκολία που ανάβουν το τσιγάρο τους, με την ίδια ευκολία λένε ότι σε 20 μέρες θα είναι εντάξει. Πως το λες αυτό τόσο εύκολα; Δεν σταθμίζουν τα δεδομένα. Αυτό θα αποβεί σε βάρος τους»

Ο κ. Σαμαράς συνέχισε λέγοντας: «Λένε σε 2 μήνες θα είναι εντάξει… Σε 2 μήνες; Λέω… και 2 χρόνια. Ας δουν σε παρόμοιες περιπτώσεις πόσο χρόνο πήρε μέχρι να καθαρίσει… Στην πατρίδα μου στην Πύλο… θυμάστε πόσο χρόνο πήρε;», προσθέτοντας ότι «αν οι στέρεες ουσίες του μαζούτ πέσουν στο βυθό, χρειάζεται αντιμετώπιση με χημικά. Αυτό δεν θα έχει επιπτώσεις;».

Παράλληλα, έθεσε και ζήτημα μακροπρόθεσμων συνεπειών από τη ρύπανση διερωτώμενος «Ποιος θα κλείσει ξενοδοχείο για διακοπές στην περιοχή; Και πως θα δουλέψουν οι περιφερειακές επιχειρήσεις; Αυτοί δεν θα ζητήσουν αποζημιώσεις; Ποιος θα τους αποζημιώσει αυτούς;».

ναυάγιοΣαρωνικόςρύπανσηΣαμαράςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα