Προβόπουλος: Με σωστές πολιτικές η κρίση στην Ελλάδα θα κρατούσε τρία χρόνια

ΠΟΛΙΤΙΚΗΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από την θηλιά των μνημονίων θα είχε ξεφύγει η Ελλάδα εάν εφαρμόζονταν οι σωστές πολιτικές. Την άποψη αυτή κατέθεσε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος κατά την διάρκεια της κατάθεσης του στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα

“θαλασσοδάνεια” σε κόμματα και ΜΜΕ.

“Η κρίση στην Ελλάδα θα μπορούσε να κρατήσει τρία χρόνια, αν είχαν εφαρμοστεί πιο σωστές πολιτικές», επεσήμανε ο Γιώργος Προβόπουλος, εξηγώντας πως “θα μπορούσε να είχε σταματήσει ο κατήφορος για τη χώρα, αν είχαμε δεχθεί μείωση του ΑΕΠ κατά 15%”, ωστόσο ανέφερε πως από την κρίση δεν θα μπορούσαμε νε έχουμε ξεφύγει. Ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης, από τον Ιούνιο του 2008 μέχρι τον Ιούνιο του 2014, σημείωσε μάλιστα ότι “σήμερα, αν και έχουμε χάσει 26% του ΑΕΠ, κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι η πορεία”, τονίζοντας πως “η αβεβαιότητα είναι τεράστιο αρνητικό στοιχείο για τους οικονομικούς παράγοντες”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Προβόπουλος, αναφερόμενος στις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, δήλωσε πως κατά την προσωπικού του γνώμη δεν ήταν αναγκαία η τρίτη ανακεφαλαιοποίηση. “Δεν μπορώ να απαντήσω αν θα γίνει τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση” ανέφερε όταν ρωτήθηκε σχετικά και στην συνέχεια είπε πως “προσωπικά πιστεύω ότι δεν ήταν αναγκαία ούτε η τρίτη ανακεφαλαιοποίηση”.

Προβόπουλοςμνημόνιαθαλασσοδάνειαθαλασσοδάνεια ΜΜΕHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα