Πρωτοχρονιά με τα ωραιότερα βαλς του κόσμου από την Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι

ΕΛΛAΔΑ

 

Οι μεγάλες ορχηστρικές συναυλίες αποτελούν σταθερή Πρωτοχρονιάτικη παράδοση ιδιαιτέρως για τις χώρες που φημίζονται για το κλασικό τους ρεπερτόριο.

Φέτος, το Christmas Theater μάς δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε τα ωραιότερα βαλς όλων των εποχών ερμηνευμένα από τους βιρτουόζους μουσικούς της περίφημης Συμφωνικής Ορχήστρας Τσαϊκόφσκι. Από την πρώτη μέρα του νέου έτους μέχρι και τις 3 Ιανουαρίου η μεγάλη συναυλία της καταξιωμένης ρωσικής ορχήστρας θα μεταδίδεται διαδικτυκά προσφέροντας ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι.

Ο καταξιωμένος μαέστρος Βλαντίμιρ Φεντοσέγιεφ διευθύνει

τους 100 δεξιοτέχνες μουσικούς της ορχήστρας στα πιο δημοφιλή βαλς του Τσαϊκόφσκι και άλλων σπουδαίων συνθετών όπως οι Στράους, Ντμίτρι Σοστακόβιτς, Πιοτρ Τσαϊκόφσκι, Αράμ Χατσατουριάν, Λέοναρντ Μπερνστάιν, Γιαν Σιμπέλιους κ.α

Η Tchaikovsky Symphony Orchestra (TSO) ιδρύθηκε το 1930 ως Grand Symphony Orchestra of All Union Radioand Central Television και ήταν η πρώτη συμφωνική ορχήστρα της Σοβιετικής Ένωσης, καθώς και η πρώτη που ερμήνευσε διεθνές ρεπερτόριο εκτός ΕΣΣΔ. Πολλοί σημαντικοί συνθέτες, όπως οι Νικολάι Γκολοβάνοφ, Ντμίτρι Σοστακόβιτς, Σεργκέι Προκόφιεφ, Αράμ Χατσατουριάν, Γκεόργκι Σβιρίντοφ, εμπιστεύτηκαν την πρώτη εκτέλεση έργων τους στην TSO, που αναγνωρίστηκε γρήγορα ως μία από τις σημαντικότερες ορχήστρες του κόσμου. Το 1993 το Ρώσικο Υπουργείο Πολιτισμού την μετονόμασε σε Tchaikovsky Symphony Orchestra, για τον κεντρικό ρόλο των έργων του Τσαϊκόφσκι στο ρεπερτόριο της.

Όσο για τον Βλαντίμιρ Φεντοσέγιεφ, αυτός είναι η ψυχή της ορχήσρας εδώ και πολλά χρόνια ως καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος της αποτελώντας, παράλληλα, τη ζωντανή παρακαταθήκη και σύνδεση της κλασικής μουσικής της σοβιετικής περιόδου με την κλασική μουσική της σύγχρονης Ρωσία. Κατά την διάρκεια της λαμπρής σταδιοδρομίας του έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους μουσικούς και θεατρικούς οργανισμούς στον κόσμο ανάμεσο στους οποίους και η Συμφωνική Ορχήστρα της Βιέννης, η Σκάλα του Μιλάνου κ.α.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο κοστίζει 12 ευρώ και μπορείτε να κάνετε κράτηση ΕΔΩ  και ΕΔΩ 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 στις 20.00
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 στις 16.00
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 στις 20.00
ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 στις 16.00
ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 στις 20.00

ΤσαϊκόφσκιορχήστραΒαλςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρωτοχρονιά, Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι,protochronia, symfoniki orchistra tsaikofski