Πρώτη θέση για την Inatv-Yamaha-Worksbike Enduro Team στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro

ΑΘΛΗΤΙΚA

Ύστερα από μια επιτυχημένη χρονιά, με την κατάκτηση της 1ης θέσης στη Γενική Κατάταξη και την Ε1 από τον Δημήτρη Βαγγελάκο και την 1η θέση στην Ε1 του Πρωταθλήματος Νοτίου Ελλάδος από τον Γιώργο Πισιμάνη η ομάδα της Inatv-Yamaha-Worksbike Enduro Team άνοιξε με τον καλύτερο τρόπο την αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro για το 2016.

Τρεις καινούριοι αναβάτες συμπληρώνουν την ομάδα φέτος, που έκανε μια δυνατή εμφάνιση

στον 1ο αγώνα του Πρωταθλήματος που διεξήχθη στον Λαγκαδά την περασμένη Κυριακή.

«Διψασμένος για την 1η θέση» της Γενικής Κατάταξης εμφανίστηκε ο περσινός Πρωταθλητής Δημήτρης Βαγγελάκος, ο οποίος ύστερα από μια δύσκολη μάχη με τους αναβάτες της Ε1 Αλ. Ζώρα και Μιχ. Ντουζένη καθώς και με τον αναβάτη της Ε2 Γ. Τρίγκα, κατέκτησε την κορυφή. Δοκιμάζοντας συνέχεια με τη βοήθεια των μηχανικών του, το καινούριο WR450F (2016) και έχοντας το άγχος να διατηρηθεί στην κορυφή, ο Βαγγελάκος σφράγισε τη νίκη του κάνοντας τον καλύτερο χρόνο στην τελευταία Ειδική, αφήνοντας πίσω του κατά 5.89'' τον Αλ. Ζώρα.

Καινούρια μοτοσικλέτα, καινούρια κατηγορία για τον Δ. Βαγγελάκο, η Ε2, όπου η πίεση του εξαιρετικού αναβάτη Γ. Τρίγκα δεν ήταν αρκετή να του στερήσει την πρωτιά. Κερδίζοντας έξι από τις οχτώ Ειδικές άφησε στη 2η θέση τον Τρίγκα για 13.00''.

Σε μια δυνατή για φέτος κατηγορία, την Ε1, για πρώτη φορά μετά από χρόνια συμμετέχουν τέσσερις καινούριοι αναβάτες για την ομάδα με μοτοσικλέτες της εταιρίας Yamaha Μοτοδυναμική Α.Ε.Ε.

Στην 4η θέση βρέθηκε ο έμπειρος αναβάτης Γιώργος Κοινωνάς, ο οποίος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων κρατήθηκε μακριά από τον πολύ καλό του εαυτό. Στην Extreme Test οι χρόνοι του ήταν άκρως ανταγωνιστικοί ενώ στην Enduro Test η έλλειψη προπόνησης έκανε τη διαφορά παρά την προσπάθεια που κατέβαλε.

Τις τρεις τελευταίες θέσεις της δεκάδας στην κατηγορία κατέλαβαν οι άλλοι τρεις αναβάτες της ομάδας και πιο συγκεκριμένα:

Στην 8η θέση βρέθηκε ο Γιάννης Σεβαστόπουλος, ο οποίος σε λιγότερο από τρεις μήνες που απέκτησε το καινούριο WR250F έχει μειώσει κατά πολύ τους προσωπικούς του χρόνους. Κάνοντας μια καλή εμφάνιση στον 1ο αγώνα και παρά τις πτώσεις που είχε άφησε πίσω του πολύ καλούς αναβάτες στη Γενική κατάταξη.

Στην επόμενη θέση βρέθηκε ο περσινός Πρωταθλητής Νοτίου Ελλάδος Γιώργος Πισιμάνης. Κάνοντας ουσιαστικά τον 1ο του αγώνα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έδωσε τον καλύτερο εαυτό του αλλά τα λάθη που έκανε λόγω απειρίας τον κράτησαν μακριά από ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Επιστροφή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αλλά και στη σέλα μιας Yamaha WR250F για τον Φοίβο Κολιοπάνο ο οποίος ενώ οδήγησε εξαιρετικά, το άγχος και τα πολλά λάθη του λόγω της απουσίας του από τον ανταγωνισμό καθώς επίσης και μια μεγαλειώδης πτώση στην Enduro Test τον κράτησαν μακριά από μια καλύτερη θέση.

Στην κατηγορία των βετεράνων, η ομάδα εκπροσωπήθηκε από τον ιδιοκτήτη της ομάδας Γιάννη Κολιγλιάτη ο οποίος κάνοντας μια εξαιρετική εμφάνιση κατάφερε ως και τον πρώτο γύρο να είναι πίσω για κλάσματα του δευτερολέπτου από τον μεγάλο του αντίπαλο Νίκο Ζουρνατζή. Ένα οργανωτικό λάθος όμως στο Σεχ 2, με την κίτρινη σημαία των κριτών να τον χρεώνει μ' ένα λεπτό καπέλο προπορείας, φόρτισε ψυχολογικά τον αναβάτη, θέτοντας τον ουσιαστικά εκτός ανταγωνισμού και αφήνοντάς τον τελικά στην 9η θέση.

Όπως όλα δείχνουν το φετινό Πρωτάθλημα θα είναι άκρως δυνατό και ανταγωνιστικό γι' αυτό επόμενος στόχος της ομάδας είναι μια ακόμα καλύτερη παρουσία στον 2ο αγώνα του Πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί στη Βέροια στις 10 Απριλίου 2016.

EnduroμοτοσικλέτεςΠανελλήνιο ΠρωτάθλημαInatv-Yamaha-Worksbike Enduro TeamHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα