Προειδοποίηση για τσουνάμι στο Ελ Σαλβαδόρ

ΚΟΣΜΟΣ

 

Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Ναγίμπ Μπουκέλε κάλεσε σήμερα το απόγευμα τους συμπατριώτες του που κατοικούν κοντά στις ακτές να μετακινηθούν σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο επειδή οι αμερικανικές αρχές εντόπισαν ένα πιθανό τσουνάμι να κατευθύνεται προς τα παράλια.

Στο μήνυμά του που αναρτήθηκε στο Twitter ο πρόεδρος παραπέμπει σε ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Σαν Σαλβαδόρ στην ίδια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

lang="es" xml:lang="es">Toda la población que se encuentra en nuestras costas, por favor movilizarse a tierras más altas.

El Departamento de Defensa de los Estados Unidos ha detectado un posible tsunami. https://t.co/APpv6j7AVL

— Nayib Bukele (@nayibbukele) November 11, 2019

Η αμερικανική πρεσβεία ανέφερε, στα αγγλικά και τα ισπανικά, ότι ένα αεροσκάφος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ εντόπισε ένα πιθανό τσουνάμι σε απόσταση 600 μιλίων από τα σύνορα Ελ Σαλβαδόρ-Νικαράγουας και κάλεσε το προσωπικό της στην περιοχή να μετακινηθεί σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο.

Un avión del Departamento de Defensa de los EE.UU. detectó un posible tsunami aproximadamente a 600 millas de la frontera entre El Salvador y Nicaragua. Las personas que se encuentren en esa área deben buscar terrenos más altos. pic.twitter.com/s9YaOiEADP

— Embajada EEUU en ES (@USEmbassySV) November 11, 2019

Ο Μπουκέλε επιβεβαίωσε ότι η προειδοποίηση ήρθε από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ –που δεν είναι ο συνηθισμένος φορέας προειδοποίησης– επειδή ένας πιλότος είδε το τσουνάμι και η πορεία του ενδέχεται να οδηγεί στο Ελ Σαλβαδόρ.

El director de la Policía Nacional Civil, Mauricio Arriaza Chicas dice que han activado una mesa de manejo de crisis con la finalidad de proteger a la población que podría resultar afectada por el posible tsunami. #N4V pic.twitter.com/3MVeu5K5ld

— Noticias 4Visión (@noticias4vision) November 11, 2019

τσουνάμιΕλ Σαλβαδόρέντονα καιρικά φαινόμεναHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Το Ποντικι
Προειδοποίηση, Ελ Σαλβαδόρ,proeidopoiisi, el salvador