Πώς να φτιάξετε μόνοι σας φυσικό απορρυπαντικό πλυντηρίου!

ΚΟΣΜΟΣ

Μπορείτε εύκολα να απαλλαγείτε από τα χημικά, τα παράγωγα πετρελαίου και τα αρώματα φτιάχνοντας ένα απορρυπαντικό πλυντηρίου το οποίο θα καθαρίζει καλά τα ρούχα σας, θα είναι φυσικό και πολύ οικονομικό.

Για να φτιάξετε 5 λίτρα απορρυπαντικού σε υγρή μορφή θα χρειαστείτε 1 φλ. βόρακα (μπορείτε να τον βρείτε σε φαρμακεία ή και σούπερ μάρκετ), 1 σαπούνι πράσινο Καστίλλης, 1 φλ. σόδα, 5 λίτρα νερό και 1 δοχείο για

να αποθηκεύσετε το απορρυπαντικό σας.

Ξεκινήστε βάζοντας τη σόδα στο φούρνο και ψήνοντάς την για 30 λεπτά μέχρι να αποκτήσει κρυσταλλική μορφή (να μοιάζει με αλάτι). Έπειτα τρίψτε το σαπούνι στον τρίφτη και ρίξτε το σε ένα κατσαρολάκι όπου έχετε βράσει ένα λίτρο νερό. Ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως το σαπούνι.

Χαμηλώστε τη φωτιά και ρίξτε μέσα τον βόρακα και τη σόδα. Ανακατεύετε για 1-2 λεπτά και βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βάλτε το μείγμα στο δοχείο και προσθέστε άλλα 4 λίτρα νερό. Ανακινήστε το δοχείο και το απορρυπαντικό σας είναι έτοιμο. Αφήστε το ξεσκέπαστο να πήξει για 24 ώρες και είναι έτοιμο για χρήση.

Πηγή: spirossoulis

απορρυπαντικόDIYφυσικός τρόποςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα