«Πολεμος» Μητσοτάκη-ΣΥΡΙΖΑ για τις απεργίες στα μέσα μεταφοράς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την... ευκαιρία για νέα σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης έδωσαν οι συνεχιζόμενες απεργίες στα μέσα μεταφοράς σταθερής τροχιάς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ).

Την αρχή έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ

Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έγραψε στο Twitter απευθυνόμενος στους συνδικαλιστές της ΣΤΑΣΥ ότι «με τις συνεχείς απεργίες των ΜΜΜ, αντί να τιμωρείτε την Κυβέρνηση, τιμωρείτε τους πολίτες που είναι οι μόνοι που δεν φταίνε. Σταματήστε».

Με τις συνεχείς απεργίες των ΜΜΜ, αντί να τιμωρείτε την Κυβέρνηση, τιμωρείτε τους πολίτες που είναι οι μόνοι που δεν φταίνε. Σταματήστε.

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) March 3, 2017

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης πήγε τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα, γράφοντας ότι «χρειάζεται αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου. Καμία απεργία χωρίς το 50% +1 των εργαζομένων. Να μπει τέλος στην ασυδοσία των συνδικαλιστών».

Χρειάζεται αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου. Καμία απεργία χωρίς το 50% +1 των εργαζομένων. Να μπει τέλος στην ασυδοσία των συνδικαλιστών.

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) March 3, 2017

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη προκάλεσαν αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε μια σκληρή ανακοίνωση ανέφερε ότι «σε ένα ακόμα νεοφιλελεύθερο κρεσέντο, ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την απεργία στα ΜΜΜ για να επιτεθεί συνολικά στα δικαιώματα των εργαζομένων. Ο πρόεδρος της ΝΔ γνωρίζει πολύ καλά τη χρονική συγκυρία που επιλέγει να τοποθετηθεί για τον συνδικαλιστικό νόμο και το δικαίωμα στην απεργία. Το κάνει τη στιγμή που η ελληνική πλευρά διαπραγματεύεται για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της κανονικότητας στην αγορά εργασίας. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον άνθρωπο που χαρακτηρίζει "ιδεοληψία" τις συλλογικές συμβάσεις. Καθείς εφ’ ω ετάχθη»..

μέσα μεταφοράςαπεργίαΝΔΜητσοτάκηςΣΥΡΙΖΑHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα