Ποιος θα αναλάβει στις ευθύνες της για την μεγάλη πυρκαγιά;

Αιφνιδιασμένη εμφανίζεται η κυβέρνηση από την μεγάλη φωτιά που μαίνεται περισσότερο από 24 ώρες στον Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας, κι έχει κυκλώσει το Αλεποχώρι και τα γύρω χωριά.

Ο αιφνιδιασμός των κυβερνητικών στελεχών έγκειται στο γεγονός ότι στην ήδη δύσκολη καθημερινότητα έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα πρόβλημα το οποίο δεν είχε συνυπολογίσει κανείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες χθες αργά το απόγευμα το Μέγαρο Μαξίμου τέθηκε σε επιφυλακή καθώς οι εικόνες που μονοπώλησαν χθες την επικαιρότητα ήταν εικόνες τρόμου και πανικού των πολιτών που είχαν περικυκλωθεί από την φωτιά.

Με δεδομένο

μάλιστα ότι όλο το τελευταίο διάστημα το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να προβάλει τα θέματα του τουρισμού στο εξωτερικό η εικόνα της καταστροφής περιπλέκει τα πράγματα καθώς η μεγάλη πυρκαγιά με τους καπνούς να σκεπάζουν την Ακρόπολη έχει πάρει διαστάσεις και στον διεθνή τύπο.

Το γεγονός ακόμα ότι δεν βρισκόμαστε μέσα στο καλοκαίρι που συνήθως ξεσπάνε οι μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές έχει ξεκινήσει την συζήτηση για το τι ακριβώς συνέβη και ξέφυγε η κατάσταση. Αν δηλαδή δεν εκτιμήθηκε σωστά τις πρώτες ώρες η φωτιά με αποτέλεσμα να πάρει ανεξέλεγκτη τροπή ή αν το σχέδιο το οποίο εφαρμόστηκε δεν ήταν το σωστό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά χαμηλούς τόνους καθώς όπως έλεγαν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτό που προέχει τώρα είναι να ελεγχθεί η πυρκαγιά ώστε να σταματήσουν να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και να καταστρέφονται περιουσίες τις επόμενες ώρες ωστόσο αναμένεται να βάλουν το θέμα της αναζήτησης των ευθυνών.

Το ΚΙΝΑΛ επέκρινε τα υπουργεία Περιβάλλοντος, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών και τη Δασική Υπηρεσία πως παρακολουθούν απαθή και επισημαίνει ότι «ακόμη περιμένουμε την αποκάθαρση αρμοδιοτήτων που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός μετά τον χιονιά και τις καταστροφές της “Μήδειας”».

Καταγγέλλει δε ότι δεν λειτούργησε «το πολύ-διαφημισμένο 112», ενώ οι δασικοί χάρτες έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες.

«Άβουλοι και μοιραίοι, οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη της πρόληψης της καταστροφής παρακολουθούν τις ρίψεις των εναέριων μέσων», ανέφερε στην ανακοίνωση του το Κίνημα Αλλαγής.

Ειδήσεις σήμερα

Συνεπιμέλεια: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο – Καταψήφισαν Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη

ΕΕ: Επιτεύχθηκε συμφωνία για το «πράσινο» πιστοποιητικό

Γαζα: Επιτέλους εκεχειρία- Η Χαμάς επιβεβαιώνει ότι συμφωνήθηκε αμοιβαία και ταυτόχρονη ανακωχή

Keywords
Τυχαία Θέματα