Ποιο φρούτο ρίχνει πίεση και χοληστερόλη

Εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης, αλλά και της πίεσης, καθώς και στο αίσθημα κορεσμού αυτά τα πράσινα, εξωτικά φρούτα αποτελούν ιδανική προσθήκη σε μια ισορροπημένη διατροφή

Η δημοφιλία των αβοκάντο έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, με τους ανθρώπους να το συμπεριλαμβάνουν πλέον σε όλα σχεδόν τα γεύματά τους, από το ρόφημα και το φαγητό μέχρι την επάλειψη ενός τοστ.

Το πράσινο, εξωτικό φρούτο έχει γίνει σήμα κατατεθέν στις κουζίνες όλου του κόσμου και υπάρχει ένας

πολύ καλός λόγος για αυτό: Προσφέρει ποικιλία οφελών για την υγεία και αποτελεί ένα ευέλικτο συστατικό κατά το μαγείρεμα. Είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά και μπορεί να αποτελέσει μια ωφέλιμη προσθήκη σε μια ισορροπημένη διατροφή. Παρακάτω ακολουθούν πέντε λόγοι που το αβοκάντο ωφελεί την υγεία.

Είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά

Τα αβοκάντο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στη μείωση της κακής-LDL χοληστερόλης. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), οι άνθρωποι που έχουν υψηλά επίπεδα αυτού του τύπου της χοληστερόλης διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου ή διάγνωσης καρδιακών παθήσεων.

Αποτελούν εξαιρετική πηγή καλίου

Μία μερίδα αβοκάντο 100 γραμμαρίων περιέχει 485 ml καλίου. Αντίστοιχα, μια μπανάνα περιέχει 358 ml ανά 100 γραμμάρια. Το μεταλλικό αυτό στοιχείο συμβάλλει στη ρύθμιση της νευρικής λειτουργίας και μεταφέρει τα θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα, ενώ παράλληλα απομακρύνει τα απόβλητα από τον οργανισμό. Επίσης, το κάλιο καταπολεμά την υψηλή αρτηριακή πίεση, μέσω της αντιρρόπησης των υψηλών επιπέδων νατρίου σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Ένωση. Τα υψηλά επίπεδα νατρίου μπορούν να αυξήσουν την αρτηριακή πίεση και το κάλιο επιτρέπει την απομάκρυνση του νατρίου από το σώμα μέσω των ούρων, μειώνοντας έτσι την αρτηριακή πίεση.

Περιέχουν μονοακόραστερα λιπαρά

Τα μονοακόρεστα λιπαρά είναι λιπαρά μόρια με έναν ακόρεστο δεσμό άνθρακα. Με απλά λόγια, σύμφωνα με ειδικούς από την Κλινική Mayo, τα ακόρεστα λιπαρά μειώνουν την LDL χοληστερόλη χωρίς να επηρεάζουν τα επίπεδα της καλής-HDL χοληστερόλης. Σε έναν άνθρωπο με υψηλά επίπεδα LDL χοληστερόλης, πολλές φορές εμφανίζεται σκλήρυνση και στένωση των αρτηριών, γεγονός που μειώνει τη ροή του αίματος που με τη σειρά της μπορεί να προκαλέσει θρομβώσεις και άλλες ιατρικές επιπλοκές.

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες

Τα αβοκάντο έχουν σχεδόν 7 γραμμάρια φυτικών ινών ανά 100 γραμμάρια. Τα τρόφιμα με περισσότερες φυτικές ίνες τείνουν να διατηρούν το αίσθημα του κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με εκείνα με λιγότερες φυτικές ίνες, υποστηρίζουν οι ειδικοί της Κλινικής Mayo.

Είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ

Το λιπαρό αυτό φρούτο είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ, με 81 μικρογραμμάρια ανά 100 γραμμάρια. Το φυλλικό οξύ ανήκει στην κατηγορία βιταμινών του συμπλέγματος B και είναι σημαντικό για τη σωστή εγκεφαλική λειτουργία και τις υγιείς εγκυμοσύνες.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Διατροφικών Συμπληρωμάτων των ΗΠΑ συνιστά στις γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία να προσλαμβάνουν 400 μικρογραμμάρια φυλλικού οξέος καθημερινά. Αντίστοιχα, οι εγκυμονούσες θα πρέπει να αυξήσουν την πρόσληψή τους στα 600 μικρογραμμάρια.

Το φυλλικό οξύ μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη γενετικών ανωμαλιών και ιδιαίτερα εκείνων που επηρεάζουν τον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη του βρέφους, κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων της εγκυμοσύνης, σύμφωνα με το CDC.

Πηγή: ygeiamou

Photo by Pixabay

Self test: Τι ισχύει για εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα – Από Δευτέρα έως 30 Ιουνίου

«Καμπανάκι» από τους Βρετανούς: 40% πιο μεταδοτική η παραλλαγή «Δέλτα» του κορωνοϊού

Δυσκοιλιότητα: Καταπολεμήστε με αυτό το βότανο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποιο,poio