Ποια είναι η εισαγγελέας που πρότεινε την «αθώωση» των χρυσαυγιτών

ΕΛΛAΔΑ

 

«Αθώοι!» ήταν η πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου για τους χρυσαυγίτες βουλευτές, κόντρα σε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για την εγκληματική δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης με τα τάγματα εφόδου και τους ναζιστικούς ύμνους. Αθώοι όλοι πλην ενός. Του καθ’ ομολογία δολοφόνου του μουσικού Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά.

Η εισαγγελέας μάλιστα είχε υποστηρίζει ότι όλοι οι χρυσαυγίτες δράστες δεν έκαναν τίποτε οργανωμένο, ότι όλα τα ναζιστικά εγκλήματα υπήρξαν «μεμονωμένα περιστατικά», εν αγνοία του Αρχηγού,

των περιφερειαρχών, αλλά και των πυρηναρχών.

Από την έναρξη της μεγάλης δίκης, σύμφωνα με το in.gr, η κ. Οικονόμου δεν ασχολήθηκε ούτε λεπτό με τη διερεύνηση του κατηγορητηρίου, ενώ κατά την εισαγγελική λειτουργό δεν προέκυψε ότι υπήρχε κεντρικός σχεδιασμός από το κόμμα ούτε εντολή του Νίκου Μιχαλολιάκου για την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Αναφερόμενη στις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, είπε ότι είτε δεν είχαν ιδία γνώση και εξέφραζαν απόψεις, κρίσεις, συμπεράσματα, είτε όσον αφορά τους προστατευόμενους, ότι οι ισχυρισμοί τους συνίστατο σε αοριστίες, εικασίες, ανακρίβειες και γεγονότα «που δεν αντέχουν στη λογική».

Είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως, η οποία ζήτησε την ενοχή του Γιώργου Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την απαλλαγή των υπολοίπων 17 κατηγορουμένων της δολοφονίας Φύσσα από τα αδικήματα της άμεσης συνέργειας στη δολοφονία και της απλής συνέργειας.

Μάλιστα, η εισαγγελέας ανέφερε στην πρότασή της πως μέσα στο όχημα του Γ. Ρουπακιά εκείνο το μοιραίο βράδυ, δεν βρίσκονταν ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία του 34χρονου μουσικού.

Ακόμη η εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν υπήρξε εντολή από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας επικαλούμενη στοιχεία της αποδεικτικής διαδικασίας αλλά και μαρτυρικές καταθέσεις ανέφερε στην αγόρευσή της: «Δεν ακούστηκαν φράσεις που να δείχνουν ότι δόθηκε εντολή για τη δολοφονία Φύσσα ή ότι ήταν… Από κανένα στοιχείο δεν αποδείχθηκε ότι η δολοφονία Φύσσα ήταν προσχεδιασμένη από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Δεν προέκυψε ότι δόθηκε εντολή από αυτή».

Γεννημένη το 1956, μπήκε στο σώμα στις 4 Ιουλίου του 1984 και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα προήχθη στο βαθμό του αντεισαγγελέα εφετών. Έγινε γνωστή από την αγόρευσή της στην υπόθεση του Τάσου Θεοφίλου, την ενοχή του οποίου είχε ζητήσει για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς», χωρίς όμως η πρόταση να υιοθετηθεί από το δικαστήριο.

Χρυσή ΑυγήαθώωσηΟικονόμουδίκηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα