Πιο κοντά σε συμβιβαστική συμφωνία μετά το EuroWorking Group - Όλες οι εξελίξεις στο κρίσιμο Eurogroup (Live)

Σαπέν: Η κυβέρνηση Τσίπρα τήρησε τις δεσμεύσεις τηςΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιο κοντά στην εξεύρεση συμβιβαστικής συμφωνίας στο πακέτο των εφεδρικών μέτρων και το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος βρίσκονται Αθήνα και δανειστές, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του EuroWorking Group

που πραγματοποιήθηκε το πρωί για να προετοιμάσει το έκτακτο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ο εν λόγω αξιωματούχος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επίτευξη συμφωνίας, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί.

Σαπέν: Η κυβέρνηση Τσίπρα τήρησε τις δεσμεύσεις της

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν διαβεβαίωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα "τήρησε τις δεσμεύσεις της", μετά την έγκριση από το ελληνικό κοινοβούλιο της επίμαχης μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, λίγο πριν από μια σημαντική σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

"Οι Έλληνες έκαναν όλες τις προσπάθειες που τους είχαμε ζητήσει να κάνουν και τίποτε δεν μπορεί να θέσει υπό αμφισβήτηση ούτε την ειλικρίνεια ούτε την ικανότητα αυτής της κυβέρνησης να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. Τήρησε τις δεσμεύσεις της", δήλωσε ο υπουργός καθ' οδόν προς τις Βρυξέλλες γι' αυτή την έκτακτη σύνοδο του Eurogroup.

"Αντικειμενικά, αυτή η ελληνική κυβέρνηση (...) έχει κάνει σημαντικές προσπάθειες εδώ και ενάμισι χρόνο για να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις σε βάθος", υπογράμμισε. "Ψήφισε και υιοθέτησε μέτρα δημοσιονομικών περικοπών που είναι απολύτως σημαντικά".

Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό, το Eurogroup οφείλει να ξεκινήσει απ' αυτές τις βάσεις ώστε "να λάβει τις αποφάσεις που επιβάλλονται για να μεταμορφωθεί κατά κάποιον τρόπο η πραγματική προσπάθεια των Ελλήνων σε όραμα πολλών ετών που να τους επιτρέπει να επιστρέψουν στην ανάπτυξη και την οικονομική σταθερότητα".

Το κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν βρίσκεται στο τραπέζι των συνομιλιών, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιερ Κάρλο Πάντοαν προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, προσθέτοντας ότι είναι «συγκρατημένα αισιόδοξος».

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση από τις Βρυξέλλες τις αφίξεις και τις δηλώσεις των υπ. Οικονομικών της Ευρωζώνης

Euroworking Groupπρώτη αξιολόγησησυμβιβαστική συμφωνίαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα