Πέντε αεροπλάνα γεμάτα λαχανικά έστειλε το Ιράν στο Κατάρ

ΚΟΣΜΟΣ

Σε μία προσπάθεια στήριξης, το Ιράν έστειλε πέντε αεροσκάφη γεμάτα με λαχανικά στο Κατάρ για να βοηθήσει στην επάρκεια προϊόντων, καθώς το εμιράτο παρουσιάζει βασικές ελλείψεις σε τρόφιμα μετά το εμπάργκο που επέβαλαν η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν.

«Μέχρι τώρα έχουν σταλεί πέντε αεροσκάφη, το καθένα από τα οποία μεταφέρει περίπου 90 τόνους λαχανικών. Άλλο ένα αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα. Θα συνεχίσουμε τις αποστολές για όσο διάστημα μας το ζητά το Κατάρ» είπε ο Σαχρόχ Νουσαμπαντί,

εκπρόσωπος της της Iran Air, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν πρόκειται για ανθρωπιστική βοήθεια ή για κάποια εμπορική συμφωνία.

Εξάλλου, άλλοι 350 τόνοι φρούτων και λαχανικών έχουν ήδη φορτωθεί σε τρία μικρά πλοία και θα σταλούν στο Κατάρ, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Tasnim επικαλούμενο τον Μοχαμάντ Μεχντί Μπονσαρί, διευθυντή του ιρανικού λιμανιού Νταγιέρ.

Το εμιράτο έχει απομονωθεί μετά την απόφαση της Σ. Αραβίας, των ΗΑΕ, του Μπαχρέιν, της Αιγύπτου και άλλων χωρών να διακόψουν τις διπλωματικές σχέσεις τους με την Ντόχα, την οποία κατηγορούν ότι "στηρίζει την τρομοκρατία" και προσεγγίζει το Ιράν. Η Σαουδική Αραβία έκλεισε τα μοναδικά χερσαία σύνορα του Κατάρ, απ' όπου περνούσε περίπου το 40% των εισαγόμενων τροφίμων.

Το Ιράν, η Ρωσία και η Τουρκία έχουν ταχθεί υπέρ της έναρξης ενός διαλόγου για να βρεθεί λύση στην κρίση.

ΙράνΚατάραεροπλάναλαχανικάανθρωπιστική βοήθειααποκλεισμόςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα