Παύλος Γιαννακόπουλος: Ο γιoς του φαρμακοποιού που έγινε ο «πατριάρχης» της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας

Από το φαρμακείο της Πειραιώς στη Βιανέξ ΕΛΛAΔΑ

"Για να φτάσεις στην κορυφή χρειάζεται να προσπαθήσεις. Να έχεις όραμα, αφοσίωση και πίστη". Αυτό ήταν ένα από τα μότο του Παύλου Γιαννακόπουλου, που συμπυκνώνει σε λίγες μόλις λέξεις το επιχειρηματικό πνεύμα, τις ιδέες και τη φιλοσοφία του προέδρου της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ και πρώην προέδρου της ΚΑΕ

Παναθηναϊκός που έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών.

Χαρακτηρίστηκε ως ο "πατριάρχης" της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και το όνομά του συνδέθηκε με την ανάπτυξη και την καθιέρωση του κλάδου. Μετά την οικογένειά του, το φάρμακο μαζί με το επιχειρείν ήταν η πρώτη του αγάπη. Η άλλη ήταν ο Παναθηναϊκός.

Από ένα φαρμακείο στην οδό Πειραιώς

Όλα ξεκίνησαν το 1924 όταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανοίγει ένα από τα πρώτα φαρμακεία των Αθηνών στην οδό Πειραιώς. Τότε τα φαρμακευτικά σκευάσματα ήταν δυσεύρετα και θεωρούνταν είδη πολυτελείας, όμως, παρότι οι εποχές ήταν δύσκολες, γρήγορα το φαρμακείο απέκτησε μεγάλη πελατεία και εκτός των ορίων της περιοχής που εξυπηρετούσε. Το 1929 γεννιέται ο πρωτότοκος γιος του, ο Παύλος. Θα ακολουθήσουν ακόμη τρία παιδιά, δύο ακόμη γιοι και μια κόρη.

Ο Παύλος, ήδη από την εφηβεία, παρέα με τον μεσαίο αδελφό του, τον Θανάση, θητεύουν στο πλάι του πατέρα τους, με σκοπό μαζί με τον μικρότερο αδελφό τους, τον Κώστα, να αναλάβουν στο μέλλον τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης. Μετά την Κατοχή, ο πατέρας τους αφήνει τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής φαρμάκων, ιδρύοντας μία από τις πρώτες μονοπρόσωπες εισαγωγικές εταιρείες φαρμάκων στην Ελλάδα. Δεν προλαβαίνει όμως να ολοκληρώσει το σχέδιό του, αφού πεθαίνει το 1950 και η εταιρεία διαλύεται.

Ο "σπόρος" της ΒΙΑΝΕΞ

Ο Παύλος και ο Θανάσης θα φοιτήσουν στην Ανωτάτη Εμπορική και ο Κώστας θα γίνει μηχανολόγος. To 1960, στα 32 του, ο Παύλος Γιαννακόπουλος κάνει το καθοριστικό βήμα-προάγγελο της δημιουργίας της ΒΙΑΝΕΞ, με την ίδρυση της εταιρείας ΦΑΡΜΑΓΙΑΝ (Φάρμακα Γιαννακόπουλου). Η εταιρεία επεκτείνεται γρήγορα στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό ως αντιπρόσωπος μεγάλων διεθνών φαρμακευτικών ομίλων.

To 1971, η ΦΑΡΜΑΓΙΑΝ μετατρέπεται σε ανώνυμη και μετονομάζεται σε ΒΙΑΝΕΞ. Η ανάπτυξη και η επιτυχία έρχονται άμεσα, με τον όμιλο να συνάπτει συμφωνίες με κολοσσούς της διεθνούς φαρμακευτικής αγοράς. Φαρμακευτικές εταιρείες διεθνούς φήμης, όπως οι Merck & Co (ΗΠΑ), Takeda Chemical Industries (Ιαπωνία), Boots (Μ. Βρετανία), Sigma Tau Industries (Ιταλία) κ.ά. αναθέτουν στη ΒΙΑΝΕΞ την παραγωγή των προϊόντων τους στα εργοστάσιά της.

Οι ηχηρές συνεργασίες και η συνεχής αύξηση της παραγωγής θα φέρουν τη ΒΙΑΝΕΞ στην κορυφή των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών.

Η οικογένεια Γιαννακόπουλου τότε και τώρα. Στη μέση, ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Αριστερά του, ο αδελφός του Θανάσης και δεξιά του ο Κώστας.

Έξι χρόνια αργότερα, το 1977, η εταιρεία ξεκινάει τη βιομηχανική της δραστηριότητα με τη δημιουργία του πρώτου εργοστασίου στην Εθνική Αθηνών - Λαμίας. Θα ακολουθήσουν ακόμη τρεις μονάδες: το 1983 το εργοστάσιο της Winthrop-Sterling εκσυγχρονίζεται για να γίνει το δεύτερο εργοστάσιο της ΒΙΑΝΕΞ στην Παλλήνη και, το 1985, το εργοστάσιο της εταιρείας Upjohn επεκτείνει τη γραμμή παραγωγής του και γίνεται η τρίτη μονάδα. Τέλος, το 1999, η μονάδα παραγωγής αντιβιοτικών του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας & Τεχνολογίας στη Βιομηχανική Ζώνη Πατρών αναβαθμίζεται πλήρως, ώστε να γίνει το τέταρτο εργοστάσιο, ακολουθώντας πάντα τα αυστηρότερα πρότυπα παραγωγής.

Παράλληλα, το 1997, η ΒΙΑΝΕΞ εξαγοράζει τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Hoechst στη Βαρυμπόμπη, για να στεγάσει τα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης και το Κέντρο Διανομής τελικών προϊόντων. Η συνολική επιφάνεια κτιριακών εγκαταστάσεων ανέρχεται σε 25 χιλ. τετραγωνικά μέτρα.

Η πρώτη παραγωγική μονάδα στο 12ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στη Μεταμόρφωση.

Το εμπόριο της μπανάνας

Μια επιχειρηματική κίνηση, όχι ευρύτερα γνωστή, που σε μεγάλο βαθμό ενίσχυσε τα οικονομικά της οικογένειας Γιαννακόπουλου, ήταν το παράπλευρο εμπόριο και δη εκείνο των νωπών οπωροκηπευτικών. Σε μια περίοδο που το τότε ισχύον νομοθετικό πλαίσιο επέτρεπε την εισαγωγή μπανάνας μόνον για ένα διάστημα καθοριζόμενο από Διατάγματα του Υπουργείου Εμπορίου, ο Παύλος Γιαννακόπουλος εισάγει το φρούτο νόμιμα. Το εμπόριο μπανάνας μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '70, όταν και διευθετήθηκε το νομικό κενό όσον αφορά τις εισαγωγές, ήταν εκείνο που επέτρεψε στην εταιρεία φαρμάκων να βελτιώσει την οικονομική θέση της και εξασφάλισε στην οικογένεια Γιαννακόπουλου τους απαιτούμενους πόρους για την ανάπτυξή της.

"Η ματιά μας είναι στραμμένη πάντα μπροστά"

Οι συνεργασίες με μεγάλες φαρμακευτικές διευρύνονται και στο "χαρτοφυλάκιο" των συμφωνιών φιγουράρουν ονόματα όπως η MSD, MENARINI GROUP, SANOFI, JANSSENB, ASTELLAS, BRISTOL-MYERS-SQUIBB, GLAXO SMITH KLINE, TEVA και πολλές άλλες. Η ετήσια παραγωγή εκτοξεύεται από το 2014 και μετά, φτάνοντας πέρσι τα 111 εκατ. τεμάχια (από 65 εκατ. το 2014).

Η ΒΙΑΝΕΞ ίδρυσε το 1995 τη θυγατρική ΒΙΑΝ Α.Ε. για τη διακίνηση μη συνταγογραφούμενων φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων. Ήταν μια κίνηση ενδεικτική του οραματισμού που διέθετε ο Παύλος Γιαννακόπουλος, προβλέποντας, όπως είπαν πολλοί, τη ραγδαία άνοδο της αγοράς των ΜΗΣΥΦΑ τα χρόνια που θα ακολουθούσαν.

"Είμαστε υπερήφανοι που, συνεπείς στις αρχές μας, κατορθώσαμε να οδηγήσουμε τη ΒΙΑΝΕΞ στην κορυφή της Ελληνικής Βιομηχανίας Φαρμάκων. Είναι η δικαίωση μιας πολύχρονης προσπάθειας που συνεχίζεται από γενιά σε γενιά, και παράλληλα η συμβολή μας στην εθνική οικονομία. Επιδίωξή μας είναι η ΒΙΑΝΕΞ να παραμένει μια πρωτοπόρος φαρμακευτική βιομηχανία και γι’ αυτό, στηριγμένοι σε στέρεες βάσεις, η ματιά μας είναι στραμμένη πάντα μπροστά", σημείωνε στο μήνυμά του στην ιστοσελίδα της φαρμακοβιομηχανίας ο Παύλος Γιαννακόπουλος.

Η ΒΙΑΝΕΞ σήμερα απασχολεί συνολικά πάνω από 1.100 άτομα, εφαρμόζει ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα με νέες στρατηγικές επιχειρηματικές κινήσεις διεθνούς προσανατολισμού. Πέρσι οι πωλήσεις της έφτασαν τα 252,3 εκατ. ευρώ.

Ο αριθμός των φαρμάκων που παράγει ή εισάγει, συσκευάζει, προωθεί και διανέμει υπερβαίνει τα 200 (σε όλες τις φαρμακοτεχνικές μορφές τους), καλύπτοντας όλες τις θεραπευτικές κατηγορίες. Την ίδια ώρα, είναι παρούσα, έχοντας εγκεκριμένα και σε κυκλοφορία προϊόντα, σε 35 χώρες στην Ευρώπη (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Δανία, Ολλανδία, Κύπρο), στη Μέση Ανατολή (Ιορδανία, Σ. Αραβία), στην Αφρική (Τυνησία, Σουδάν, Νότια Αφρική, Ακτή Ελεφαντοστού) και στην Ασία (Φιλιππίνες, Ιαπωνία, Βιετνάμ, Σιγκαπούρη, Ταϊβάν).

Μαζί του στο "τιμόνι" της ΒΙΑΝΕΞ, ο γιος του Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παρέλαβε τα ηνία της εταιρείας από τον πατέρα του Παύλο και επισήμως τον Ιανουάριο του 2012, όταν ανέλαβε και καθήκοντα αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου, εκτός από αυτά του Αντιπροέδρου Δ.Σ. της ΒΙΑΝΕΞ.

Η "πράσινη" σελίδα

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν ο άνθρωπος ο οποίος συνέδεσε όσο κανείς άλλος το όνομά του με τον Παναθηναϊκό.

Από μικρός ήταν "ερωτευμένος" με την μπάλα. "Ήμουν δέκα χρόνων. Ο μακαρίτης ο πατέρας μου με έπαιρνε από το χέρι και με πήγαινε στο γήπεδο. Του λέγαμε: Ό,τι θέλεις, υπό την προϋπόθεση να μας πας στο γήπεδο την Κυριακή", είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Ξεκίνησε να ασχολείται με τα διοικητικά του Παναθηναϊκού από το 1972, θαμπωμένος από την τεράστια επιτυχία του Wembley. Το 1973, εκλέχθηκε πρόεδρος του Παναθηναϊκού Συναγερμού διεκδικώντας μαζί με άλλα στελέχη την ηγεσία του Παναθηναϊκού. Το 1979, τη χρονιά που η ποδοσφαιρική ομάδα του Παναθηναϊκού έγινε επαγγελματική και ανεξαρτητοποιήθηκε διοικητικά από τον ερασιτεχνικό σώμα, ο Παύλος Γιαννακόπουλος δεν κατάφερε να εισχωρήσει στη διοίκηση της ΠΑΕ καθώς ο Γιώργος Βαρδινογιάννης απέκτησε το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών. Παρέμεινε όμως κοντά στον Παναθηναϊκό, σε πολύ πιο διακριτικό ρόλο.

Από το 1987 έως το 1997, υπήρξε πρόεδρος όλων των ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναϊκού. Όταν το 1992 η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού αυτονομήθηκε και αυτή ως επαγγελματική, ανέλαβε τη διοίκησή της, μαζί με τον αδερφό του Θανάση Γιαννακόπουλο.

Στο 58ο έτος της ηλικίας του, μέλος του ΕΒΕΑ, τοποθετείται επικεφαλής όλων των ερασιτεχνικών τμημάτων. Όταν το καλοκαίρι του 1987 η εθνική μπάσκετ κατακτά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός είναι σε πτωτική πορεία μετά τα χρυσά (αλλά δίχως προβολή) χρόνια του τμήματος τη δεκαπενταετία 1970-84. Ο Παύλος, μαζί με τον αδελφό του Θανάση, παίρνουν τη μεγάλη απόφαση και αναλαμβάνουν το μπασκετικό τμήμα του Παναθηναϊκού.

Έχει μείνει το περιστατικό, όταν το 1987 ένα βράδυ που καθόταν στο Hilton με τον τότε προπονητή, Ρίτσαρντ Ντουξάιρ, του είχε πει: "Θέλω να μου φέρεις ένα μεγάλο όνομα από το ΝΒΑ… έναν που είδα στην τηλεόραση, στο All Star Game. Να δεις πώς τον είπε ο Συρίγος. Μα.. Ματζ...”, (σ.σ.: εννοούσε τον Μάτζικ Τζόνσον). Ο εμβρόντητος Ντουξάιρ προσπάθησε να του εξηγήσει ότι οι κορυφαίοι Αμερικανοί μπασκετμπολίστες είναι αδύνατον να έλθουν στην Ευρώπη, αφού εκτός των αστρονομικών ποσών με τα οποία αμείβονταν στο ΝΒΑ, θεωρούσαν ότι το ευρωπαϊκό μπάσκετ ανήκει στη νεολιθική εποχή του αθλήματος.

Παρ' όλα αυτά, και με τα πολλά χρήματα που διέθεσε ο Γιαννακόπουλος, ο Ντουξάιρ μαζί με τον Μιχάλη Κυρίτση, που ανέλαβε προπονητής της ομάδας την επόμενη σεζόν, έπεισαν τον Έντγκαρ Τζόουνς να εγκαταλείψει το Κλήβελαντ και τους Cavs και να υπογράψει στον Παναθηναϊκό.

Η απόκτηση του Νίκου Γκάλη σηματοδότησε την αναγέννηση του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ. Ακολούθησαν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκοσμίου μπάσκετ τόσο αθλητές, όσο και προπονητές (Παναγιώτης Γιαννάκης, Φάνης Χριστοδούλου, Ζάρκο Πάσπαλι, Στόγιαν Βράνκοβιτς, Μπάιρον Σκοτ, Ντίνο Ράτζα, Ντομινίκ Γουΐλκινς, Αλεξάντερ Βολκώφ, Ντέγιαν Μποντίρογκα, Ζέλικο Ρέμπρατσα, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Δημήτρης Διαμαντίδης, Ραμούνας Σισκάουσκας, Ζέλικο Ομπράντοβιτς κ.ά.).

Το καλοκαίρι του 2012 έγινε η αλλαγή εποχής στο δημιούργημά του, τον Παναθηναϊκό, μεταβιβάζοντας τις μετοχές του στον γιο του και νυν πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Μετά από 40 ολόκληρα χρόνια ενασχόλησης με τον σύλλογο, άφησε πίσω του 6 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ένα διηπειρωτικό, 13 πρωταθλήματα, 9 κύπελλα.

Τον Σεπτέμβριο του 2015, ελήφθη απόφαση από τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό για μετονομασία του κλειστού της Λεωφόρου Αλεξάνδρας σε γήπεδο "Παύλος Γιαννακόπουλος".

Η πρόσφατη απώλεια

Μόλις πριν περίπου έναν μήνα, στις 29 Απριλίου, είχε αποχαιρετήσει τον αδερφό του Κώστα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, Κυριακή, μετά από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 85 ετών.

Το αντίο των υπαλλήλων του και των φιλάθλων

Παρά την ανάπτυξη , η ΒΙΑΝΕΞ παραμένει μια εταιρεία οικογενειακού χαρακτήρα, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται ως μέλη της οικογένειας και ο ίδιος λειτουργούσε έχοντας πάντα στο μυαλό τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής και της αρχής της δεκαετίας του '50.

"Με βαθιά θλίψη και ανείπωτο πόνο η οικογένεια της ΒΙΑΝΕΞ αποχαιρετά υποκλινόμενη τον Ιδρυτή και Πρόεδρό της. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπορεί να μην είναι πια κοντά μας, όμως ό,τι μεγαλειώδες δημιούργησε και όλους όσους ευεργέτησε είναι εδώ για να τον θυμίζουν για πάντα", αναφερόταν στην ανακοίνωση του ομίλου ΒΙΑΝΕΞ για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου.

"Με πείσμα σπαρτιάτικο και οξύνοια χαρακτηριστική συστήνει αυτήν που έμελε να γίνει η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ελλάδας και μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης. Στα 70 χρόνια ενεργής επαγγελματικής παρουσίας του Πατριάρχη της ελληνικής βιομηχανίας, μόνο επιτυχίες, επενδύσεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας σημειώνονται. Όλες οι εταιρείες Κολοσσοί του φαρμάκου επιθυμούν να συνάψουν συνεργασία μαζί του, το όνομά του ταυτίζεται με το ήθος, την ακεραιότητα και την αποτελεσματικότητα, ενώ ο ίδιος ακούραστος δε σταματά να αναζητεί νέους δρόμους έρευνας και ανάπτυξης. Έχοντας πάντα τον Άνθρωπο ως βασική του αξιακή προτεραιότητα, δημιουργεί σχέσεις ζωής με τους εργαζομένους του και όποιον συναναστρέφεται", συνέχιζε η ανακοίνωση.

Ο όμιλος αποφάσισε, τέλος, ως ελάχιστο φόρο τιμής, να κηρύξει τη 10η Ιουνίου ως επίσημη μέρα πένθους και αργίας.

ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods αναζητεί τις λέξεις, για να αποχαιρετήσει τον Παύλο Γιαννακόπουλο, τον άνθρωπο που άλλαξε τον ρου της ιστορίας της, το ελληνικό μπάσκετ, τον ελληνικό αθλητισμό", σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΚΑΕ.

Οι διακρίσεις

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ), πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπορικών Αντιπροσώπων Αθηνών, καθώς και αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), ενώ έχει βραβευθεί πολλές φορές από οικονομικούς και επιχειρηματικούς φορείς.

Τον Απρίλιο του 2017 βραβεύτηκε από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής για τη συμβολή του στην ανάπτυξη και καθιέρωση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ως δύναμης με παγκόσμια εμβέλεια. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής συμπεριέλαβε, για πρώτη φορά, ειδική κατηγορία για τη βράβευση μιας προσωπικότητας, για τη συνολική προσφορά της στην ελληνική φαρμακευτική αγορά. Παραλαμβάνοντας το βραβείο (φωτογραφία), ο Παύλος Γιαννακόπουλος δήλωσε ότι το αφιερώνει στη σύζυγό του, τη Δέσποινα, που αποτέλεσε το στήριγμά του όλα αυτά τα χρόνια.

Η κοινωνική προσφορά αποτελούσε προτεραιότητα για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, αλλά και για τη ΒΙΑΝΕΞ. Καθοριστική ήταν, επίσης, η συμβολή του στη δημιουργία του πρώτου Φαρμακευτικού Μουσείου της χώρας στη Θεσσαλονίκη, καθώς ήταν δωρητής και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του.

Πηγή: capital.gr

KAE ΠαναθηναϊκόςΓιαννακόπουλοςΒΙΑΝΕΞφαρμακείοβιομήχανοςθάνατοςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
εγινε, παυλος, all star, φαρμακεια, αφοσίωση, βιανεξ, καε, παναθηναικος, αθηνα, ηνία, ελλαδα, εταιρεία, merck, ηπα, ιαπωνια, boots, sigma, Βαρυμπόμπη, χλμ, msd, group, smith, teva, θυγατρική, βασεις, γαλλια, κυπρος, τυνησια, wembley, εβεα, καλοκαιρι, hilton, star, game, νβα, θλίψη, ιουνίου, προσφορες, θεσσαλονικη, capital, video, popular, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, σταση εργασιας, ομαδα διας, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, αργιες 2012, θανασης γιαννακοπουλος, η ημέρα της γης, βασεις 2012, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, ηνία, χωρες, θλίψη, αφρικη, βημα, γερμανια, δανια, εθνικη, εμπορικη, ηγεσια, ισπανια, μπασκετ, νβα, οικονομια, ολλανδια, ονοματα, πειραιως, πλαισιο, προγραμμα, σαν σημερα, τηλεοραση, ωρα, capital, game, hilton, star, αγαπη, αγορα, αυξηση, αναγεννηση, ανθρωπος, απωλεια, ασια, αφοσίωση, βιανεξ, βιετναμ, βραδυ, γινει, γινεται, γηπεδο, γραφεια, δευτερο, δεσποινα, διαστημα, διοικηση, ευρω, ειπαν, ειπε, επενδυσεις, εποχη, εποχες, επιτυχια, ερχονται, εταιρεία, ετων, ετος, ευρωπη, εφυγε, ζωη, ζωης, ζωνη, ιδεες, ιδια, ιδρυση, ηλικια, θεσεις εργασιας, θυγατρική, καε, κινηση, ματια, μοτο, μυαλο, νοτια αφρικη, ντινο, ομαδα, παντα, ομιλος, οικογενεια, ομπραντοβιτς, ονομα, οραμα, παιδια, παλληνη, πηγαινε, πεισμα, πωλησεις, ρολο, σεζον, συζυγο, σειρα, σιγκαπουρη, σωμα, σχεδιο, τμημα, τρια, τριτη, φαρμακειο, φορα, χερι, χλμ, group, all star, ανηκει, boots, bristol, sigma, δημητρης, ειδη, ιουνίου, κωστας, κυριακη, λεξεις, μεινει, merck, msd, popular, smith, teva, θανασης, θεσεις, wembley
Τυχαία Θέματα