Πάτρα: Ανήλικη ασθενής δάγκωσε νοσηλεύτρια και το έσκασε από το Καραμανδάνειο

Νέο περιστατικό βίας σημειώθηκε στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του Καραμανδάνειου στην Πάτρα, καθώς ανήλικη νοσηλευόμενη επιτέθηκε σε γιατρό και νοσηλευτές, προκαλώντας ελαφρύ τραυματισμό της εφημερεύουσας παιδοψυχίατρου και φθορές στο κτίριο.

Το γεγονός καταγγέλθηκε από μέλη του προσωπικού της Παιδοψυχιατρικής με λεπτομερή αναφορά του συμβάντος και με την επισήμανση ότι το όλο θέμα καταγγέλθηκε στον διoικητή του Καραμανδανείου Παύλο Αθανασόπουλο και τον εκτελούντα χρέη Επιστημονικού Υπευθύνου

Καθηγητή Ψυχιατρικής και Διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΓΝΠ Φίλιππο Γουρζή.

Συγκεκριμένα και όπως αναφέρει το gnomip.gr, σύμφωνα με την κατάθεση μελών του προσωπικού της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής, το βράδυ της Παρασκευής (30/9) η συγκεκριμένη ασθενής ζήτησε να καπνίσει -γεγονός που συνήθως της επιτρεπόταν για τον κατευνασμό της και τη διαχείριση της εν γένει κατάστασης- αλλά η εφημερεύουσα αρνήθηκε να παραβλέψει τους κανονισμούς με αποτέλεσμα, η ασθενής να θυμώσει και να προβεί σε φθορές.

«Δεν άφησε τίποτα όρθιο. Έσπαγε ότι έβρισκε μπροστά της. Στην προσπάθεια της εφημερεύουσας Παιδοψυχιάτρου Μαρίας Καλογεροπούλου να την ηρεμήσει, τη δάγκωσε και την τραυμάτισε. Ειδοποιήσαμε την αστυνομία και στο πλαίσιο της αναστάτωσης που επικράτησε η ασθενής διέφυγε και εξήλθε της κλινικής με μια εκ των νοσηλευτριών να τρέχει να την σταματήσει. Πρέπει να επισημανθεί ότι το συγκεκριμένο άτομο πάσχει από σοβαρά λοιμώδη νοσήματα επικίνδυνα για την προσωπική μας υγεία αλλά και την δημόσια υγεία στην περίπτωση που κατά την διάρκεια της απόδρασης ήρθε σε επαφή με πολίτες. Το πρωί και περί τις 6 επέστρεψε στην Κλινική όπου της χορηγήθηκε ειδική αγωγή. Έχουμε ενδείξεις ότι στο διάστημα της απόδρασής της έκανε χρήση ουσιών. Είναι προφανές ότι κινδυνεύουμε. Έχουμε προβεί σε προφορική αναφορά του συμβάντος και αποστείλαμε και έγγραφη αναφορά στον Διοικητή του Καραμανδανείου Παύλο Αθανασόπουλο και στον εκτελούντα χρέη Επιστημονικού Υπευθύνου Καθηγητή Ψυχιατρικής Φίλιππο Γουρζή. Πρέπει κάποτε να ακουστούμε. Κινδυνεύουμε. Ήδη υπάρχει κα αγγελτήρια αναφορά κατατεθειμένη στον Εισαγγελέα. Χρειάζεται μεταφορά της Κλινικής σε Νοσοκομειακή δομή και έως τότε αύξηση της φύλαξης».

Διαβάστε επίσης:

Εξάρχεια: Αμερικανός δημοσιογράφος καταγγέλλει ξυλοδαρμό από άνδρα των ΜΑΤ (videos)

Πειραιάς: Πολίτες ακινητοποίησαν και έδειραν κακοποιό που λήστευε ηλικιωμένους – «Μην τον χτυπάτε, έρχεται η αστυνομία» (video)

Κόρινθος: «Έκλεισα τα μάτια και περίμενα να πεθάνω» – Συγκλονίζει η 28χρονη που βιάστηκε και ξυλοκοπήθηκε από τον πρώην σύζυγό της

Keywords
Τυχαία Θέματα