Παππάς: Μισό δισεκατομμύριο ευρώ θα διατεθεί για την πλήρη ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών στη χώρα μας

ΕΛΛAΔΑ

Η ΝΔ έχει πρόβλημα στρατηγικής και αδυνατεί να πείσει γιατί όλη η προσδοκία και το αφήγημά της καταρρέει παταγωδώς δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν.Παππάς μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7.

Η ιστορία θα γράψει ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετία της, ανέφερε και πως ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο πρωθυπουργός που θα ολοκληρώσει την

θητεία του, μετά από το ξεκίνημα της κρίσης. Αυτό, όπως ανέφερε, θα είναι ένα ισχυρό σημάδι για την ομαλοποίηση της οικονομίας, της πολιτικής και της κοινωνίας. Όποια ανάπτυξη έρθει, τόνισε ο κ. Παππάς, θα πρέπει να είναι δίκαια και τα αποτελέσματά της να διαχέονται παντού.

Ο κ. Παππάς μίλησε επίσης για τη μετάβαση του ραδιοφώνου στη ψηφιακή εποχή και ανέφερε, ότι μισό δισεκατομμύριο ευρώ θα διατεθεί για την πλήρη ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών στη χώρα μας, γεγονός που δείχνει ότι επιταχύνεται από την κυβέρνηση η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή.

Ήδη, υπεγράφη η σύμβαση για την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του υπουργείου που σημαίνει εξοικονόμηση ανθρώπινων και χρηματικών πόρων, ανέφερε ο κ. Παππάς, εξηγώντας πως μόνο από την κατάργηση του χαρτιού και των μελανιών θα υπάρχει στο υπουργείο εξοικονόμηση 4-5% τον χρόνο.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής χαρακτήρισε πολλαπλώς άναρχο το ραδιοφωνικό τοπίο που θα ρυθμιστεί με διαφάνεια με την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών και τη μετάβαση στο ψηφιακό ραδιόφωνο η οποία, όπως ανέφερε θα πρέπει να γίνει ομαλά χωρίς αναστάτωση. Έκανε επίσης αναφορά στο

ΕΣΡ για το οποίο ανέφερε πως «μας έχει εκπλήξει θετικά με τους ρυθμούς με τους οποίους προχωρά τη διαδικασία δημοσίευσης και προκήρυξης για τις τηλεοπτικές άδειες».

Ο κ. Παππάς τόνισε επίσης πως η νέα τεχνολογία του αύριο θα πρέπει να έρθει για όλους τους πολίτες και μίλησε για τους 400-500.000 συμπολίτες που θα λάβουν δορυφορικούς δέκτες και για την χορήγηση δωρεάν ίντερνετ στα ακριτικά νησιά.

Όσον αφορά την ψηφιακή διασύνδεση των υπηρεσιών του δημοσίου υπογράμμισε πως σε συνεργασία με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ Γεροβασίλη και τις αρμόδιες υπηρεσίες, επιταχύνονται οι διαδικασίες και πως θα υπάρχουν απτά αποτελέσματα πριν από το τέλος της τετραετίας.

Νίκος Παππάςοπτικές ίνεςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα