Παπαδημούλης: Ισχυρό μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός επιθυμεί να μείνει στην ευρωζώνη και την Ευρώπη με αξιοπρέπεια
«Ισχυρό μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός επιθυμεί να μείνει στην ευρωζώνη και την Ευρώπη με αξιοπρέπεια, ως ισότιμος εταίρος και όχι ως αποικία χρέους» χαρακτηρίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
«Από αύριο το πρωί πρέπει να ξεκινήσουν οι συζητήσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους πάνω στο νέο έδαφος που δημιουργεί η βούληση του ελληνικού λαού , προκειμένου το ταχύτερο δυνατόν να υπάρξει μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία και για την Ελλάδα και για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη της ευρωζώνης», τονίζει ο κ. Παπαδημούλης και προσθέτει : «Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να κινηθεί ταχύτατα και με συνέπεια προς αυτή την κατεύθυνση , εκπροσωπώντας και συνυπολογίζοντας όχι μόνο τη γνώμη αυτών που ψήφισαν όχι αλλά του 100% του ελληνικού λαού. Το μήνυμα μας από την πρώτη στιγμή ήταν σαφές και σταθερό: Μένουμε Ευρώπη με αξιοπρέπεια και διεκδικούμε με σκληρή προσπάθεια, με αλλαγές στη χώρα μας να γίνει η Ελλάδα ένα αξιοσέβαστο ισότιμο κράτος της ευρωζώνης και όχι μια αποικία χρέους καταδικασμένη στην ύφεση, την ανεργία και τις εκρηκτικές ανισότητες».
Ερωτηθείς για την αυριανή συνάντηση Ολάντ- Μέρκελ και το ενδεχόμενο βιώσιμης συμφωνίας , ο κ. Παπαδημούλης τονίζει: « Θέλω να πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει το κοινό συμφέρον και ο ρεαλισμός που επιβάλει συμφωνία αμοιβαία αποδεκτή το ταχύτερο δυνατόν . Οι προσπάθειες ορισμένων σκληροπυρηνικών κύκλων να χρησιμοποιήσουν το δημοψήφισμα για να φθείρουν ή και να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα λειτούργησαν σαν μπούμερανγκ . Όπως επίσης ως μπούμερανγκ λειτούργησε για τους εμπνευστές της η προσπάθεια των ιδιωτικών καναλιών στην Ελλάδα να κάνουν κυριολεκτικά μονομερή πλύση εγκεφάλου υπέρ του ναι, ορισμένες φορές υπερβαίνοντας και τα όρια όχι μόνο της δεοντολογίας αλλά και της ίδιας της νομιμότητας. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες το διαφαινόμενο αποτέλεσμα- γιατί θα πρέπει να περιμένουμε και την οριστική επισημοποίησή του- αποτελεί ένα μήνυμα δημοκρατίας αλλά και αξιοπρέπειας»
Ο κ. Παπαδημούλης επισημαίνει ότι «ευθύνη της κυβέρνησης , του βασικού κυβερνώντος κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού είναι να επικρατήσει ψυχραιμία, ομοψυχία και όλοι μαζί σεβόμενοι τον κανόνα της δημοκρατίας, εκπροσωπώντας το 100% του ελληνικού λαού να διεκδικήσουμε το καλύτερο για τη χώρα μας και το λαό μας μέσα στις επόμενες λίγες μέρες όπου επιβάλλεται να υπάρξει συμφωνία».
Στην ερώτηση αν θα ανοίξουν οι τράπεζες αύριο ή μεθαύριο και αν στα ΑΤΜ θα υπάρχουν χρήματα, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε:
«Αποτελεί προτεραιότητα για τη κυβέρνηση η ταχύτερη δυνατή επάνοδος της χώρας στην κανονικότητα, στην ομαλή λειτουργία όχι μόνο του τραπεζικού συστήματος, αλλά και της οικονομικής ζωής του τόπου. Γι αυτό όμως ας περιμένουμε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και τις ανακοινώσεις όσων έχουν κυβερνητική αρμοδιότητα για το θέμα. Μετά από ένα εξάμηνο λειτουργίας της κυβέρνησης σε δύσκολες πιεστικές συνθήκες είναι βέβαιο ότι χρειάζεται να δει κανείς πως μπορεί να διορθώσει αδύνατες πλευρές για να πάει η κυβερνητική προσπάθεια ακόμα καλύτερα. Ας περιμένουμε όμως τις ενέργειες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης συλλογικά.
ΠαπαδημούληςΔημοψήφισμαμήνυμαΕυρώπηαξιοπρέπειαHas video:- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Απίστευτος καυγάς στον αέρα: "Μην έρχεσαι πιωμένος"! - Δείτε τον διάλογο με βαριές κουβέντες... [video]
- Η απάντηση του Σαμαρά στη Ντόρα που ζητάει το «κεφάλι» του
- Αποτέλεσμα δημοψήφισμα 2015 - Μήνυμα των Anonymous: Άνγκελα... Νομίζω ότι είναι οι Έλληνες
- Τι πέτυχε ο Τσίπρας...
- Δραματικό τηλεφώνημα Ντόρας σε Σαμαρά: Παραιτήσου τώρα
- Ξένοι δημοσιογράφοι τουιτάρουν: «Ζωγράφισαν τον Τσίπρα σαν θεό σε εκλογικό κέντρο» [photo]
- Βαλαβάνη: Δεσμεύονται τα μετρητά στις θυρίδες των τραπεζών
- Financial Times: Mεγαλύτερη η οικονομική αναταραχή στην Ελλάδα μετά το «όχι»
- Λεπέν: Μάθημα δημοκρατίας το «όχι»
- Podemos: Πρωταγωνίστρια η δημοκρατία - Η Ελλάδα αποφάσισε στις κάλπες
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Το Ποντικι
- Το σοκ της ήττας της αντιπολίτευσης και η προφανής αμηχανία
- Η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε την παραίτηση Σαμαρά!
- Σεισμός 3,3 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο
- Μετά το ΟΧΙ… σεισμός 3,3 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο
- Το tweet των Podemos για την επικράτηση του «ΌΧΙ» στο δημοψήφισμα
- Σοκ στην αντιπολίτευση από την δεινή ήττα
- Σύγχιση με τις δηλώσεις για τους κατόχους θυρίδων
- Οι Σέρρες γύρισαν την πλάτη στον Καραμανλή- Υπέρ του ΟΧΙ το 53%
- Βαλαβάνη: Οι κάτοχοι θυρίδων θα μπορούν να τις αδειάσουν, εκτός από τα μετρητά
- Τελευταία Νέα Το Ποντικι
- Βγήκαν... μαχαίρια στη ΝΔ-Η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε την παραίτηση Σαμαρά!
- Σοκ στην αντιπολίτευση από την δεινή ήττα
- Η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε την παραίτηση Σαμαρά!
- Το σοκ της ήττας της αντιπολίτευσης και η προφανής αμηχανία
- Σύγχιση με τις δηλώσεις για τους κατόχους θυρίδων
- Σεισμός 3,3 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο
- Μετά το ΟΧΙ… σεισμός 3,3 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο
- Το tweet των Podemos για την επικράτηση του «ΌΧΙ» στο δημοψήφισμα
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Επικοινωνία Τσίπρα με Ολάντ
- Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ: Οι νέοι γύρισαν το πρόσωπό τους στο παλιό πολιτικό σύστημα.
- Εμφανίστηκε ο Φιντέλ Κάστρο στην τηλεόραση της Κούβας
- Die Linke και Πράσινοι χαιρετίζουν το «όχι»
- Την παραίτηση Σαμαρά ζήτησε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ [ΒΙΝΤΕΟ]
- Τι γινόταν σήμερα στο Σύνταγμα εν αναμονή του δημοψηφίσματος -ΦΩΤΟ
- Γ. Καμίνης: Η λαϊκή βούληση εκφράστηκε
- FT: Οι ξένοι χρηματιστές ετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο
- Σύσκεψη τραπεζιτών αυτή την ώρα