Πακιστάν: Πρωτότυπη διαμαρτυρία φοιτητών κατά της προκατάληψης για την εμμηνόρροια

ΚΟΣΜΟΣ

Εναντίον της προκατάληψης απέναντι στην εμμηνόρροια διαμαρτυρήθηκαν φοιτητές του Πανεπιστημίου στο Lahore του Πακιστάν, κρεμώντας σερβιέτες σε τοίχο του κτιρίου.

Έξι φοιτητές και φοιτήτριες κρέμασαν στους τοίχους του πανεπιστημίου σερβιέτες, πάνω στις οποίες έγραψαν συνθήματα όπως «είναι κάτι φυσικό» και «δεν είμαι ελαττωματική και μολυσμένη». Επιπλέον ζωγράφισαν κηλίδες πάνω στα λευκά παραδοσιακά τους φορέματα και ενημέρωσαν τους φοιτητές που περνούσαν από το σημείο για την έμμηνο ρύση.

Η ανάγκη αυτής της εκστρατείας προέρχεται από τα στερεότυπα και

την άγνοια αναφορικά με την εμμηνόροια. «Διαμαρτυρόμαστε εξαιτίας της ντροπής με την οποία συζητάμε το θέμα στους δημόσιους χώρους. Η ιδέα ήταν να σπάσουμε αυτό το ταμπού», εξηγεί σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο η Mavera Rahim. Η Mavera λέει ότι οι κοπέλες μεταφέρουν τις σερβιέτες σε αδιαφανείς σακούλες όταν τις αγοράζουν, μιλάνε σιγανά για την περίοδο «σαν να είναι σκοτεινό μυστικό» και γενικότερα αναγκάζονται να κρύβουν μια φυσιολογική λειτουργία του σώματος.

Οι φοιτητές εμπνεύστηκαν τη διαμαρτυρία από το γεγονός ότι οι γυναίκες στο Πακιστάν δεν είναι πλήρως ενημερωμένες για την υγιεινή κατά τη διάρκεια της εμμηνόρροιας, με αποτέλεσμα να απειλούνται από αρκετές ασθένειες.

Η κινητοποίηση των φοιτητών είναι συνέχεια μιας περσινής διαμαρτυρίας στο Πανεπιστήμιο Jamia Millia Islamia της Ινδίας, όπου φοιτητές κάλυψαν τους τοίχους του κτιρίου με σερβιέτες, διαμαρτυρόμενοι για τις διακρίσεις κατά των γυναικών και τη σεξουαλική βία.

Πηγή: Independent

σερβιέτεςδιαμαρτυρίαφοιτητέςΠακιστάνHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα