Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης 2020: Streaming αντί για ζάπινγκ

MEDIA

 

Το 1996 η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών όρισε την 21η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης. Από την πρώτη της εμφάνιση, η τηλεόραση ήταν, είναι και θα είναι σε μια κατάσταση μόνιμης εξέλιξης και πλέον έχει περάσει στη φάση της έξυπνης ψηφιακής συσκευής.

Όταν οι πρώτες τηλεοπτικές εικόνες εμφανίστηκαν στις οθόνες στα τέλη του 19ου αιώνα, κανείς δεν ήξερε ακόμη πόσο γρήγορα θα εξαπλωνόταν η τηλεόραση και πως θα εξελιχθεί τόσο το περιεχόμενο, όσο και η τεχνολογία γύρω της, όπως αναφέρει

η εταιρεία devolo που μετατρέπει τα απλά σπίτια σε «έξυπνα».

Σήμερα, μπορούμε πολύ εύκολα να «φέρουμε» όλο τον κόσμο στο σαλόνι μας με το πάτημα ενός κουμπιού και μάλιστα σε ανάλυση εικόνας 4K και με ήχο surround, κάτι που τότε κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί. Ωστόσο, ένα μεγάλο άλμα επιτεύχθηκε στις 22 Αυγούστου 1931, όταν ο Manfred von Ardenne παρουσίασε την πρώτη πλήρως ηλεκτρονική τηλεόραση που μεταδόθηκε από ραδιοκύματα στην έκθεση ραδιοφώνου του Βερολίνου.

Οι Smart TV με σύνδεση στο Internet εμφανίστηκαν για πρώτη φορά περίπου το 2010 και το περιεχόμενο του streaming μπορούσε να προβληθεί σε μεγαλύτερη οθόνη. Έτσι, κάτι που στην αρχή έμοιαζε καινοτόμο και παράλληλα ασήμαντο, κατάφερε να φέρει την επανάσταση. Οι έντυποι οδηγοί με το εκάστοτε τηλεοπτικό πρόγραμμα, επίσης μεσουρανούσε από το 1990 μέχρι και το 2010. Αυτό πλέον δεν συμβαίνει, καθώς το πρόγραμμα της τηλεόρασης υπάρχει online και μάλιστα ο κάθε τηλεοπτικός σταθμός στο site του παρέχει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τα προγράμματα που προβάλει αλλά και επιπλέον υλικό που ενδιαφέρει τους τηλεθεατές. Το ίδιο περιεχόμενο της τηλεόρασης είναι διαθέσιμο και on demand, οποιαδήποτε στιγμή το θέλει ο θεατής. Πλέον κανείς δεν χάνει την αγαπημένη του ταινία ή σειρά απλά άργησε να ανοίξει την τηλεόραση.

τηλεόρασηζάπινγκstreamingτεχνολογίαδιαδίκτυοsmart tvιστορίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα