Ούτε ένας CEO για τον Μπέρνι Σάντερς - Ποιους στηρίζουν

ΚΟΣΜΟΣ

 

Ενώ οι μετριοπαθείς υποψήφιοι για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ έχασαν από τον Μπέρνι Σάντερς στις προκριματικές εκλογές στο Νιου Χάμσαϊρ, οι Έιμι Κλομπούσαρ, Πιτ Μπουτίτζιτζ και Τζο Μπάιντεν κερδίζουν τους CEOs των εταιρειών του γενικού δείκτη S&P 500 της Wall Street, καθώς τα ανώτατα στελέχη ψηφίζουν με τα... πορτοφόλια

τους.

Ο Μπέρνι Σάντερς, ανεξάρτητος γερουσιαστής από την πολιτεία του Βερμόντ, ο οποίος τώρα προηγείται στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα, δεν έχει προσελκύσει δωρεές από διευθύνοντες συμβούλους του S&P 500. Αυτό ισχύει όμως και για την επίσης ριζοσπαστική υποψήφια, Ελίζαμπεθ Γουόρεν, γερουσιάστρια από την πολιτεία της Μασαχουσέτης.

Από την άλλη πλευρά, επτά «αφεντικά» έδωσαν χρήματα για την εκστρατεία της Κλομπούσαρ, γερουσιάστριας από την πολιτεία της Μινεσότα, ενώ ο πρώην δήμαρχος του South Bend στην Ιντιάνα, Μπουτίτζιτζ έλαβε επίσης ενισχύσεις από επτά CEOs του S&P 500.

Πέντε εξ αυτών υποστήριξαν την εκστρατεία του τέως αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μπάιντεν. Αυτό φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα και βασίζεται σε μια ανάλυση του MarketWatch των στοιχείων της ομοσπονδιακής εκλογικής επιτροπής των ΗΠΑ σχετικά με τις μεμονωμένες ενισχύσεις που έγιναν στις προεκλογικές εκστρατίες το 2019.

Η έλλειψη υποστήριξης των Σάντερς και Γουόρεν από τους CEOs έχει λογική για τον Bruce Freed, πρόεδρο του Κέντρου Πολιτικής Λογοδοσίας. "Δεν με εκπλήσσει το γεγονός ότι δεν υπάρχουν διευθύνοντες σύμβουλοι για την Γουόρεν και τον Σάντερς, αφού επιτέθηκαν στη συμπεριφορά των εταιρειών και ζητούν μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές", δήλωσε ο Freed.

"Από την άλλη πλευρά, αυτοί οι υποψήφιοι δεν θέλουν αυτές τις οικονομικές ενισχύσεις, επειδή τις χρησιμοποιούν πολιτικά για να επιτίθενται στους αντιπάλους τους", πρόσθεσε ο Freed. "Ας ρίξουμε μια ματιά στις επιθέσεις στο Μπουτίτζιτζ, με τους υποστηρικτές του Σάντερς να τον αποκαλούν 'Wall Street Pete' επειδή έλαβε κάποια χρήματα από την Wall Street".

Οι περισσότεροι διευθύνοντες σύμβουλοι έχουν δώσει 2.800 δολάρια, καθώς αυτό είναι το μέγιστο όριο ατομικών ενισχύσεων που μπορεί να δωθεί σε έναν υποψήφιο. Ωστόσο κάποιοι έχουν δώσει 5.600 δολάρια, καθώς επιτρέπεται να εισφέρουν 2.800 δολάρια για τις προκριματικές και 2.800 δολάρια για τις γενικές εκλογές

Διαβάστε επίσης:

Άρχισαν τα... κοράκια στις ΗΠΑ: «Αν εκλεγεί ο Σάντερς θα καταστρέψει την οικονομία»

Μπέρνι ΣάντερςΗΠΑδημοκρατικοίΣάντερςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα