Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην ανατολική Μάνη - Εκκενώθηκε χωριό (Video)

Με καϊκια έφυγαν κάτοικοι - Ζημιές σε σπίτιαΕΛΛAΔΑ

Ολονύχτια θα είναι μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στην ανατολική Μάνη.

Η πυρκαγιά κατακαίει ό,τι βρίσκει στο πέρασμά της. Σύμφωνα με τοπικές ιστοσελίδες, αυτή τη στιγμή (23:00) καίγονται σπίτια στην περιοχή Αρέα, ενώ κινδυνεύουν το εκλησσάκι του Αγίου Σπυρίδωνα και το νεκροταφείο του Κότρωνα. Στο σημείο επιχειρεί μόνο ένα Πυροσβεστικό όχημα. Λόγω των συνεχών αλλαγών του ανέμου, αναζοπυρώθηκε η φωτιά στη Χιμάρρα και κατευθύνεται προς Αρεόπολη.

Σύμφωνα μεπληροφορίες του Flynews.gr, κάηκε το αυτοκίνητο του δημάρχου Ανατολικής

Μάνης Πέτρου Ανδρεάκου ενώ επιχειρούσε να προσεγγίσει τον Κότρωνα. Ο ίδιος με τη βοήθεια των Πυροσβεστών εγκατέλειψε έγκαιρα το όχημά του το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς έχει φτάσει στις περιοχές Παρασυρός, Σκουτάρι και Φλομοχώρι. Στον Παρασυρό μάλιστα κινδυνεύουν σπίτια. Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας βρίσκεται στο σημείο και σε δηλώσεις της στον flynews.gr τόνισε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, οι Πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες, δυστυχώς όμως πνέουν δυνατοί άνεμοι στην περιοχή και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες κάνουν το έργο τους δύσκολο.

Αναζωπύρωση

Η φωτιά προήλθε από αναζωπύρωση της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες Σάββατο, από μετασχηματιστή σε κολώνα της ΔΕΗ (σύμφωνα με μαρτυρίες) στον Πύρριχο Λακωνίας, την οποία οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είχαν θέσει υπό μερικό έλεγχο το μεσημέρι της Κυριακής.

Το απόγευμα ο δυνατός αέρας άλλαξε φορά με αποτέλεσμα να υπάρξουν αναζωπυρώσεις και να δημιουργηθεί ένα νέο ενεργό μέτωπο με κατεύθυνση τον Κότρωνα.

Εξήντα πυροσβέστες με 23 οχήματα και 50 μέλη πεζοπόρο δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Και άλλες πυρκαγιές

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά σε χαράδρα με βελανιδιές στη περιοχή Ροβολιάριο Μακρακώμης στη Φθιώτιδα. Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα. Δεν απειλούνται κατοικίες.

Καλύτερη φαίνεται πως είναι τα πράγματα στην αγροτοδασική πυρκαγιά της Αγίας Ειρήνης στην Κεφαλλονιά. Στην περιοχή επιχειρούν 17 πυροσβέστες με επτά οχήματα.

ΚότρωναςπυρκαγιάαναζωπύρωσηενισχύσειςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα