Οικονόμου: Τραμπισμός αλά Γκρέκα από Τσίπρα – Αποφάσισε να προχωρήσει από την τοξικότητα στον εκχυδαϊσμό

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης βρέθηκε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο αρχηγός του, εν μέσω διαρκώς κλιμακούμενης συζήτησης για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, καταλόγισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, «τραμπισμό α λα γκρέκα», με αφορμή τα όσα είπε στη συνεδρίαση της Π.Γ. του κόμματος, αλλά και στη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ,

ζητώντας καθορισμό ημερομηνίας εκλογών και υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών.

Ο Γ. Οικονόμου κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα για «κλιμακούμενη προσπάθεια να πλήξει τους θεσμούς, τη δημοκρατία και τον πολιτικό βίο» και για «ανήκουστο και εκτός κάθε τάξης, πολιτικής και συνταγματικής, αίτημα το οποίο προσβάλλει βαθύτατα τη λαϊκή βούληση», προσθέτοντας ότι «αποκαλυπτικό των προθέσεων του κ. Τσίπρα είναι ότι συνδέει το αίτημα για υπηρεσιακό ΥΠΕΣ με τον ισχυρισμό ότι το κάνει για να πάει ομαλά η χώρα στην πορεία προς τις εκλογές. Όπως επίσης και το γεγονός ότι δημοσιογραφικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζουν την πρόταση αυτή με τίτλο “Προαπαιτούμενα για τίμιες εκλογές”.

Στο πλαίσιο αυτό υποστήριξε ότι «φαίνεται ότι ο στόχος του κ. Τσίπρα είναι η αμφισβήτηση της ομαλότητας, των δημοκρατικών θεσμών, είναι η δημιουργία συνθηκών τοξικότητας. Προσπαθεί να εισάγει στην Ελλάδα τις διχαστικές πρακτικές του τραμπισμού, προκειμένου να καλλιεργήσει νοσηρό κλίμα, να δικαιολογήσει την πολιτική του υστέρηση στις δημοσκοπήσεις και να οικοδομήσει γραμμή άμυνας για την επόμενη πολιτική περίοδο», προσθέτοντας ότι «καταφεύγει με τον τρόπο αυτό σε μια ανεύθυνη και εξαιρετικά επικίνδυνη πρακτική με επιπτώσεις στην πορεία της οικονομίας, ενδεχομένως και στα εθνικά μας ζητήματα. Επιδεικνύει ελαφρότητα και ανευθυνότητα σε έναν κόσμο που, εξαιτίας των κρίσεων, απαιτεί σοβαρότητα, στιβαρότητα, υπευθυνότητα και ενότητα».

Υπογράμμισε δε ότι ο Α. Τσίπρας «οφείλει να αντιληφθεί ότι η δημοκρατική ομαλότητα συνιστά κεκτημένο της μεταπολίτευσης και καμιά διχαστική πολιτική προσέγγιση δεν θα τη θέσει σε κίνδυνο», συμπληρώνοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «αποφάσισε να προχωρήσει από την τοξικότητα στον εκχυδαϊσμό» και τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν θα τον ακολουθήσει σε αυτή την πολιτική ευτέλειας και εξαχρείωσης. Δεν θα αφήσουμε τον “τραμπισμό α λα γκρέκα” ούτε να πλήξει τη δημοκρατία μας, ούτε να διχάσει τους Έλληνες, ούτε να βλάψει την κοινωνία και την πατρίδα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς για την εκλογολογία, που προέρχεται και από στελέχη της ΝΔ, παρέπεμψε στις επανειλημμένες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές στο τέλος της τετραετίας, ενώ ερωτηθείς περί του ενδεχόμενου και τρίτων εκλογών, είπε ότι τα αποτελέσματα της κάλπης θα διαμορφώσουν και τις εξελίξεις.

Όσον αφορά στις προσδοκίες της Αθήνας από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για τα ελληνοτουρκικά, ο Γ. Οικονόμου είπε ότι «το κείμενο των συμπερασμάτων, έτσι όπως φαίνεται να διαμορφώνεται, καλύπτει τις ελληνικές θέσεις», σημειώνοντας ότι «κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο πρωθυπουργός, αν χρειαστεί, θα αναδείξει όλα τα ζητήματα που συνδέονται με την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή μας».

Διαβάστε επίσης:

Ανδρουλάκης για τα 26 χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου: «Ανεπανάληπτος ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης» 

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στο πλευρό των Δυτικών Βαλκανίων για ένταξη στην ΕΕ (Video)

Πόθεν έσχες: Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί – Τα εισοδήματα, τα ακίνητα και τα… χρέη

Keywords
Τυχαία Θέματα