Οι συνεχείς "βομβαρδισμοί" του ΠΑΣΟΚ και η... απάθεια της κυβέρνησης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταθερό στο στόχο του το ΠΑΣΟΚ να υπονομεύσει όσο δύναται την δημοτικότητα της κυβέρνησης συνεχίζει την σκληρή αντιπολίτευση. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Πέμπτης αναρωτιέται αν τα στοιχεία για υψηλότερο πλεόνασμα το 2015 που 'έστειλε, σύμφωνα με την Χαριλάου Τρικούπη, στους δανειστές συνιστούν " συνειδητή αλλαγή στάσης που οδηγεί αναγκαστικά σε περισσότερα και αυστηρότερα δημοσιονομικά / εισπρακτικά μέτρα καθώς τους τρεις τελευταίους μήνες επιδεινώθηκαν δυστυχώς όλα τα μεγέθη ή για μία

ακόμη επιπολαιότητα της «ακαταπόνητης διαπραγμάτευσης» που απλώς τρώει πολύτιμο εθνικό χρόνο και τις σάρκες τις πραγματικής οικονομίας". Η ερώτηση μοιάζει ρητορική , αφού το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι η χθεσινή εκδοχή των δημοσιονομικών μέτρων που προτείνει η κυβέρνηση προς την τρόικα και το EuroWorkingGroup "βασίζεται σε μια εντυπωσιακή παραδοχή που ανατρέπει το θεμέλιο όλης της έως τώρα επιχειρηματολογίας του κ. Τσίπρα, σύμφωνα με την οποία πρέπει να μειωθεί αισθητά το ύψος του επιδιωκόμενου για το 2015 και τα επόμενα χρόνια πρωτογενούς πλεονάσματος".

Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ "η κυβέρνηση αποδέχεται ως στόχο, για το 2015, πρωτογενές πλεόνασμα που υπερβαίνει το 3% και κινείται μεταξύ 3,1 και 3,9 %. Συνεπώς όλες οι επιμέρους προτάσεις μέτρων πρέπει από πλευράς πραγματικής απόδοσης να συγκεντρώνουν τα αντίστοιχα ποσά σε απόλυτους αριθμούς."

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Υπ. Υγείας, όπου χαρακτηρίζει τον Πρωθυπουργό αντίπαλο στην μάχη κατά της διαφθοράς στο χώρο της Υγείας και εχθρό της εξοικονόμησης δις την προηγούμενη πενταετία. Η δήλωση έχει ως εξής:"Ο Πρωθυπουργός σήμερα από το Υπ.Υγείας επιβεβαίωσε αυτό που επί πέντε χρόνια έκανε: να παλεύει λυσσαλέα εναντίον όλων όσων προσπαθούσαν να δώσουν μάχη κατά της σπατάλης και της διαφθοράς στον πολύπαθο χώρο της υγείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή δεν ψήφισε καμία μείωση της τιμής των φαρμάκων και των ιατρικών υλικών. Ήταν εχθρός της εξοικονόμησης πολλών δις ετησίως από τη σπατάλη και τη διαφθορά. Κι ακόμη είπε ψέματα σε ό,τι αφορά την ιδιωτικοποίηση της υγείας τα τελευταία χρόνια. Συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Λόγω της κρίσης αυξήθηκε κατα περίπου 35% η προσέλευση ασθενών στο δημόσιο σύστημα υγείας". Την ίδια στιγμή ο γραμματέας της Κ.Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος απευθύνει μια σειρά ερωτημάτων για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού τους τρεις πρώτους μήνες του 2015 με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στον Γιάνη Βαρουφάκη. Συγκεκριμένα ο Λ. Γρηγοράκος ρωτά: "Ποιες είναι οι διαφορές των ψηφισθέντων στον προϋπολογισμό του 2015 συνολικών εσόδων και εξόδων, δαπανών, οφειλών (της κεντρικής κυβέρνησης και των εποπτευόμενων φορέων στις 31/12/2014 και ποιο είναι στις 31/03/2015) και πλεονάσματος ως τώρα και τι αποτέλεσμα θα έχει για το κόστος δανεισμού στις ερχόμενες εκδόσεις κρατικών εντόκων γραμματίων η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τους διεθνείς οίκους;"

Η στρατηγική του συνεχούς βομβαρδισμού με ανακοινώσεις και ερωτήσεις που στηλιτεύουν την κυβερνητική πολιτική, πρακτική και ρητορική σε κάθε έκφανσης της, όπως κορυφώνεται τις τελευταίες ημέρες, έχει ως στόχο, εκτός του προφανούς, της ευθείας αμφισβήτησης της κυβερνητικής πορείας δηλαδή, να στρέψουν την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια ευθεία αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ. Προς το παρόν η κυβέρνηση δεν δείχνει "να τσιμπαέι¨" αφού ο Αλέξης Τσίπρας, όπως φάνηκε στην συζήτηση στη Βουλή την περασμένη Δευτέρα, μοιάζει να αγνοεί την κριτική του ΠΑΣΟΚ και να κάνει λόγο για τον Αντώνη Σαμαρά "και άλλους" που του ασκούν κριτική, ενώ αναφέρεται ονομαστικά στον Σταύρο Θεοδωράκη "φωτογραφίζοντας" τον ως οιονεί πολιτικό αντίπαλο και εξ αυτού συνομιλητή...

ΠΑΣΟΚΚυβέρνησηπλεόνασμα
Keywords
Τυχαία Θέματα