Οι επισκέψεις της ΓΓΙΦ στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών και τον Ξενώνα Φιλοξενίας της Θεσσαλονίκης

Advertorial

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, στο πλαίσιο της παρακολούθησης και της ενδυνάμωσης των δομών του εθνικού δικτύου για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών της ΓΓΙΦ, στις 29/6/2017 επισκέφτηκε το Συμβουλευτικό Κέντρο και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών της, η Γενική Γραμματέας ενημερώθηκε

από τα στελέχη και των δυο δομών για τη λειτουργία τους, ενώ συνομίλησαν διεξοδικά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες θύματα ή εν δυνάμει θύματα βίας και γενικότερα οι ωφελούμενες ομάδες γυναικών των εν λόγω δομών.

Επίσης, έγινε αναλυτική παρουσίαση των υπηρεσιών που παρέχουν οι δομές στήριξης (ψυχοκοινωνική υποστήριξη, εργασιακή συμβουλευτική, νομική συμβουλευτική και νομική βοήθεια) και ανταλλάχθηκαν εποικοδομητικές απόψεις αναφορικά με τις δράσεις προσέγγισης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, οι οποίες αναπτύσσονται πάνω σε θέματα έμφυλης βίας και προαγωγής της ισότητας των φύλων.

Επιπλέον, η Γενική Γραμματέας πραγματοποίησε συνάντηση και με εκπροσώπους του Δήμου Θεσσαλονίκης, τους/τις οποίους/ες ενημέρωσε για το έργο της ΓΓΙΦ και συζήτησαν γύρω από διάφορες θεματικές που άπτονται της ισότητας των φύλων. Στη συζήτηση, ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο σχεδιασμό δράσεων για την ισότητα των φύλων και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας με τη θεματική, με βάση τις αρχές και τις δεσμεύσεις της «Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες», την οποία ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει υπογράψει.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, κος Λεκάκης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κα Γούλα, η Διευθύντρια Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, κα Σπυρίδου, η υπεύθυνη για θέματα Ισότητας από την Περιφέρεια, κα Τούρτα και η υπεύθυνη έργου, κα Παρτάλη.

Επιπρόσθετα, η Γενική Γραμματέας ενημέρωσε το κοινό της Θεσσαλονίκης για το σύνολο των πολιτικών και των δράσεων της ΓΓΙΦ υπέρ της ισότητας των φύλων σε ειδική εκδήλωση με τίτλο «Ισότητα των φύλων: αγώνας για ένα καλύτερο αύριο», που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 29ης Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής.

Η Γενική Γραμματέας, μεταξύ άλλων, επεσήμανε τα δύο νομοσχέδια που έχουν ήδη ολοκληρωθεί από την ΓΓΙΦ και αναμένονται στο αμέσως επόμενο διάστημα να κατατεθούν στη Βουλή από τα αντίστοιχα Υπουργεία. Πρόκειται για τη «Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας» (Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης), που έχει παραδοθεί από την ΓΓΙΦ στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και για το νομοσχέδιο για την ουσιαστική ισότητα των φύλων, το οποίο επίσης έχει κατατεθεί από την ΓΓΙΦ στον Υπουργό Εσωτερικών.

Τέλος, η Γενική Γραμματέας δήλωσε ότι: «Eνα καλύτερο αύριο, που θα υπηρετεί τις αρχές και τις αξίες της ισότητας, προϋποθέτει τον αγώνα του σήμερα, τον οποίο στην ΓΓΙΦ δίδουμε καθημερινά και σε βάθος, με στόχο τη θέση των έμφυλων ανισοτήτων και στερεοτύπων να πάρει η εφαρμογή της ουσιαστικής ισότητας στην πράξη».

Γενική Γραμματεία Ισότητας των ΦύλωνHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα