Οι χορτοφάγοι απολαμβάνουν πιο πολύ το σεξ

ΥΓΕΙΑ

Καλύτερη ερωτική ζωή έχουν, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι άνθρωποι που δεν περιλαμβάνουν το κρέας στη διατροφή τους. Η εξήγηση βρίσκεται στα φυτοοιστρογόνα, τις ουσίες δηλαδή που δομικά μοιάζουν με τα οιστρογόνα και έχουν παρόμοια δράση στον οργανισμό. Τα συστατικά αυτά μπορεί να επηρεάζουν τα ορμονικά επίπεδα, αυξάνοντας έτσι την ερωτική διάθεση και δραστηριότητα. Παρότι η σχετική έρευνα έγινε σε πρωτεύοντα θηλαστικά, οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα ευρήματά της ισχύουν και για τους ανθρώπους.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί μελέτησαν επί 11 μήνες μία ομάδα κόκκινων πιθήκων, καταγράφοντας τι τρώνε. Όσοι από αυτούς έτρωγαν περισσότερα φύλλα ενός φυτού που λέγεται millettia dura, τόσο υψηλότερα ήταν τα επίπεδα της οιστραδιόλης και της κορτιζόλης στον οργανισμό τους. Η οιστραδιόλη είναι ορμόνη του σεξ, ενώ η κορτιζόλη είναι η ορμόνη του στρες αλλά και της επιθετικότητας.
Το millettia dura είναι ένα τροπικό δέντρο που σχετίζεται στενά με την σόγια και περιέχει φυτοοιστρογόνα.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν την επιθετικότητα των ζώων, καταγράφοντας τον αριθμό των καυγάδων, τη συχνότητα του ζευγαρώματος και τον χρόνο που περνούσαν καλλωπίζοντας το τρίχωμά τους. Επιπλέον, μέτρησαν τις αλλαγές στα ορμονικά επίπεδά τους. Όταν αυξάνονταν τα επίπεδα οιστραδιόλης και κορτιζόλης στο αίμα τους, οι πίθηκοι περνούσαν περισσότερο χρόνο κάνοντας σεξ και λιγότερο χρόνο στον καλλωπισμό.

Καλές πηγές φυτοοιστρογόνων θεωρούνται οι ξηροί καρποί, οι ελαιούχοι σπόροι (όπως ο λιναρόσπορος και το σουσάμι), τα προϊόντα σόγιας, τα όσπρια (λ.χ. φασόλια, φακές) και τα δημητριακά ολικής αλέσεως. Φυτοοιστρογόνα περιέχουν, επίσης, ορισμένα φρούτα και λαχανικά, όπως τα μήλα, τα καρότα και τα ρόδια, αλλά και ο μάραθος και το γλυκάνισο.

Πηγή: onmed.gr

Σεξχορτοφαγίαερωτική ζωήδιάθεσηαπόδοσηνέα έρευναHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα