Οι αστέρες και τα… ακριβά τους αυτοκίνητα (Videos)

Οι αστέρες και οι διασημότητες συνηθίζουν να κάνουν το κέφι τους αγοράζοντας ακριβά αυτοκίνητα, τα οποία όμως κάποια στιγμή… βαριούνται και μένουν στα αζήτητα μέχρι να βγουν στο σφυρί.

Συνήθως το γεγονός ότι στο τιμόνι κάθισε κάποιος διάσημος έχει ως αποτέλεσμα να ανεβαίνει και η τιμή τους.

Στα πιο ακριβά αυτοκίνητα που οδήγησαν κάποτε διασημότητες και πουλήθηκαν σε δημοπρασίες περιλαμβάνεται η Mercedes του Έλβις και η Rolls-Royce του Τζον Λένον.

Ιδού το top-10 των πιο ακριβών αυτοκινήτων διασημοτήτων:

10.
 Herbie – The Love Bug

Το VW Bug από τη σειρά ταινιών Herbies, που άρχισε το 1968, είχε άδοξο τέλος καθώς έμεινε ξεχασμένη σε κάποιο πάρκινγκ της Disney για χρόνια. Βάφτηκε μπλε και μετά από πλήρη ανακατασκευή βγήκε στο σφυρί το 2015. Πουλήθηκε για 126.500 δολάρια.

9.  Elvis –  Mercedes-Benz 600 Pullman

Ο βασιλιάς του ροκ εν ρολ οδηγούσε ένα σχετικά απλό αυτοκίνητο παρά τον πλούτο και τα ακριβά γούστα του. Η Merc Pullman του 1966 ήταν το αυτοκίνητο που λάτρεψε ο Έλβις και πουλήθηκε φέτος έναντι 750.000 δολαρίων.

8. Phil Berg – Duesenberg Model J

Το όνομα Φιλ Μπεργκ δεν είναι ευρύτερα γνωστό, αλλά ήταν ένας κορυφαίος ατζέντης ταλέντων στη δεκαετία του 1930 και δούλεψε με μεγάλους αστέρες της εποχής, μεταξύ των οποίων ο Κλαρκ Γκέιμπλ. Στα χρόνια που ήταν στο προσκήνιο οδηγούσε το πιο πολυτελές αυτοκίνητο της αγοράς, ένα Duesenberg Model J. Πουλήθηκε το 2012 για 1,3 εκατομμύρια δολάρια.

7.  Clark Gable –  Mercedes-Benz 300SL Gullwing

Ο Κλαρκ Γκέιμπλ ήταν ο σούπερ σταρ του σινεμά πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι ακόμα και σήμερα ανεπανάληπτη η ερμηνεία του στην ταινία «Όσα παίρνει ο άνεμος», του 1939. Οδηγούσε ένα Merc 300SL, που στη δεκαετία του 1950 θεωρείτο «το σούπερ σπορ αυτοκίνητο του αιώνα». Βγήκε στο σφυρί έναντι 2 εκατομμυρίων δολαρίων το 2013, μετά από πλήρη ανακατασκευή.

6.  John Lennon’s – Rolls-Royce

Η Rolls-Royce Phantom V που ανήκε στον μεγάλο σταρ των Beatles, John Lennon, ήταν η επιτομή του στυλ στη δεκαετία του 1970. Με ένα χαρακτηριστικό ψυχεδελικό κίτρινο χρώμα, με πορτοκαλί και πράσινα σχέδια, πουλήθηκε το 1985 έναντι 2,3 εκατομμυρίων λιρών. Εκείνη την εποχή ήταν το πιο ακριβό αυτοκίνητο που είχε πουληθεί στην ιστορία.

5. Fred Astaire –  Ferrari 750

Άλλο ένα κίτρινο αυτοκίνητο, που ανήκε στον Fred Astaire, ήτα η Ferrari 750 Monza Scaglietti Spyder του 1955, την οποία οδηγούσε στην ταινία On The Beach, του 1959. Μόλις 40 τέτοια αυτοκίνητα είχαν βγει στη αγορά και πουλήθηκε σε δημοπρασία το 2011 για 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

4.  George Barris – Batmobile

Άρχισε την καριέρα του ως ένα Ford Futura του 1966, αλλά μετά από μεγάλες μετασκευές έγινε γνωστό ως το όχημα του Μπάτμαν, το 1966. Το Batmobile ανήκε στον George Barris για τις ανάγκες της ταινίας και το οδηγούσε ο Adam West. Πουλήθηκε το 2013 για 4,6 εκατομμύρια λίρες.

3.  James Bond – Aston Martin DB5

Η Aston Martin DB5 που χρησιμοποιήθηκε από τον αρχικατάσκοπο της βασίλισσας στην ταινία Goldfinger, του 1964, που ήταν μία από τις καλύτερες της σειράς, πουλήθηκε σε ιδιώτη συλλέκτη το 2014 έναντι 4,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Δυστυχώς, για τον συλλέκτη, δεν παραδόθηκε μαζί με τα γκατζετάκια που χρησιμοποιούσε ο Τζέιμς Μποντ στην ταινία.

2.  James Coburn – Ferrari 250 GT

Ο Κόμπουρν μπορεί να μην είναι τόσο διάσημος όσο ο Γκέιμπλ ή ο Λέντον, αλλά τιμήθηκε με Όσκαρ και εμφανίστηκε σε περισσότερες από 70 ταινίες και 100 τηλεοπτικές σειρές. Είχε μια μεγάλη και ακριβή συλλογή από αυτοκίνητα και μεταξύ αυτών ήταν μία Ferrari 250 GT SWB California Spyder του 1961, που πουλήθηκε το 2008 έναντι 11 εκατομμυρίων λιρών.

1. Steve McQueenPorsche 917k

Το ρεκόρ του ακριβότερου αυτοκινήτου των σταρ έσπασε το 2017, όταν πουλήθηκε η Porsche 917k του Στιβ ΜακΚουίν, έναντι 14 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο μεγάλος κινηματογραφικός αστέρας δεν ήταν μόνος κάτοχος του Όσκαρ, αλλά και οδηγός αγώνων ταχύτητας.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα: Ρωσικό μαχητικό συγκρούστηκε με αμερικανικό drone

Σενάριο τρόμου για πυρηνικό πλήγμα από την Ρωσία στη Μεγάλη Βρετανία (Video)

Φρικτό έγκλημα στη Γερμανία: Δύο κορίτσια 12 και 13 ετών δολοφόνησαν 12χρονη φίλη τους

Keywords
Τυχαία Θέματα
Videos,