Οδηγίες πανεπιστημίου προς τους φοιτητές του: «Μην παίρνετε ληγμένα ναρκωτικα»

ΚΟΣΜΟΣ

Φοιτητές από το πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ στην Αγγλία δίνουν τη δυνατότητα σε άλλους συμφοιτητές τους να ελέγξουν την ποιότητα των ναρκωτικών που λαμβάνουν μέσα από ένα απλό και οικονομικό τεστ των 4 ευρώ.

Η ένωση «Φοιτητές για την Υπεύθυνη Χρήση των Ναρκωτικών του Νιούκαστλ» έφτιαξε το πρώτο, όπως ισχυρίζεται, τεστ «τσέπης» το οποίο μπορεί να εντοπίσει αν τα ναρκωτικά που λαμβάνουν οι φοιτητές είναι νοθευμένα ή όχι και αν ναι, τι ουσία περιέχουν.

Το

τεστ προκαλεί χημική αντίδραση με τις ουσίες που μπορεί να περιέχουν τα ναρκωτικά, αλλάζοντας χρώμα κάθε φορά ανάλογα με την ουσία με αποτέλεσμα να δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να ξέρουν ακριβώς τι είναι αυτό που λαμβάνουν. Η συσκευασία του τεστ περιέχει έναν πίνακα χρωμάτων ο οποίος εξηγεί αναλυτικά το χρώμα που θα πάρει κάθε δόση ναρκωτικών ανάλογα με την ουσία που ενδεχομένως να έχει νοθευτεί.

«Ο πιο ασφαλής τρόπος για να προστατευτείς από τα ναρκωτικά είναι να μην κάνεις καθόλου. Ωστόσο, επειδή υπάρχουν άτομα που κάνουν χρήση θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως τα ναρκωτικά που παίρνουν είναι όσο γίνεται πιο «καθαρά»» αναφέρει η ένωση.

Από την πλευρά του το Πανεπιστήμιο που συνεργάζεται με την ένωση των φοιτητών, δήλωσε πως έχει πολιτική «μηδενικής ανοχής» αναφορικά με τη χρήση και την κατοχή ναρκωτικών, ωστόσο αναγνωρίζει το γεγονός πως αρκετοί φοιτητές του κάνουν χρήση και άρα θέλει να τους βοηθήσει.

«Ο στόχος μας είναι να ισορροπήσουμε μεταξύ μιας σκληρής στάσης κατά της χρήσης ναρκωτικών και να βοηθήσουμε τους φοιτητές μας να είναι ασφαλείς σε περίπτωση που κάνουν χρήση» ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του πανεπιστημίου.

Νιουκάστλπανεπιστήμιοτεστ ναρκωτικώνναρκωτικάHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα