ΟΑΕΔ: Νωρίτερα και φέτος το Δώρο Χριστουγέννων στους ανέργους

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

Νωρίτερα θα δοθεί και φέτος το δώρο Χριστουγέννων για χιλιάδες ανέργους από τον ΟΑΕΔ.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται εντός της ημέρας, καθώς σήμερα θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, όπου μεταξύ άλλων θα αποφασιστεί η ημερομηνία καταβολής του δώρου Χριστουγέννων.

Η καταβολή πέρσι έγινε στις 9 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα νωρίτερα:

Θα αρχίσει να καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων
2019 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.Θα ξεκινήσουν να προπληρώνονται τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων καθώς και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων.

Οι πιστώσεις των επιδομάτων, όπως αναφέρει το dikaiologitika.gr, θα γίνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτουμένων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, καθώς και των μακροχρονίως ανέργων (μέσα στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί) εξακολουθεί να ισχύει.

Όλοι οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και παίρνουν το επίδομα ανεργίας δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων.

Ωστόσο το ύψος του δώρου Χριστουγέννων και αν θα τους καταβληθεί ολόκληρο δηλαδή 399,25 ευρώ εξαρτάται από το πόσο διάστημα ήταν άνεργοι μέσα στο τρέχον έτος.

Ειδικότερα, το ποσό του δώρου Χριστουγέννων που θα πάρουν ισούται με ένα ολόκληρο επίδομα ανεργίας, εφόσον λάμβαναν το επίδομα από την 1η Μαΐου έως τις 31 Δεκεμβρίου,δηλαδή 399,25 ευρώ. 

Στην περίπτωση που έπαιρναν για διάστημα μικρότερο από το παραπάνω, δικαιούνται οικονομική ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

ΟΑΕΔκαταβολήδώρο ΧριστουγέννωνάνεργοιHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα