Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συμβουλεύει τους άντρες: Κάντε δουλειές στο σπίτι και φροντίστε τα παιδιά

ΚΟΣΜΟΣ

Συμβουλές στους άνδρες έδωσε ο πρόεδρος της Bundestag, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε ομιλία του για την ισότητα των δύο φύλων.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει ισότητα στα γερμανικά νοικοκυριά. «Έχουν γίνει πολλά βέβαια αλλά δεν αρκούν», επισήμανε.

«Υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να κάνουμε για την ισότητα... Υπάρχει αδικία με αυτό που συμβαίνει στα γερμανικά νοικοκυριά. Οι γυναίκες παραμένουν απλήρωτες για τις οικιακές εργασίες που θα πρέπει να κατανεμηθούν με διαφορετικό τρόπο: ανατροφή των παιδιών, οικιακές εργασίες,

φροντίδα».

Οι άνδρες θα πρέπει να συμβάλουν πιο ενεργά, ανέφερε ο Σόιμπλε, συμπληρώνοντας ότι «μόνο όταν οι γυναίκες και οι άνδρες μπορούν πραγματικά ελεύθεροι να θέσουν προτεραιότητες στη ζωή τους, χωρίς να θυσιάζεται η εργασία ή η οικογένεια ή η κοινωνική δέσμευση, τότε επιτυγχάνεται ο στόχος».

Για την ποσόστωση των γυναικών στη γερμανική βουλή ( Bundestag), ο Σόιμπλε ισχυρίστηκε: «Αν και υπάρχει γυναίκα καγκελάριος στη Γερμανίας όπως και άλλες γυναίκες σε κορυφαίες θέσεις, θα πρέπει να γίνουν κι άλλα πολλά».

Τέλος, τόνισε ότι η ισότητα ανδρών και γυναικών είναι «απαραίτητη αρχή του Συντάγματός μας». «Αυτό θα πρέπει να γίνει δεκτό από όλους όσοι «θέλουν να είναι μέρος αυτής της κοινωνίας» - ακόμη και εκείνοι που «αποξενώνονται για πολιτιστικούς ή θρησκευτικούς λόγους», κατέληξε.

Βόλφγκανγκ ΣόιμπλεφύλαδουλειέςσπίτιισότηταHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα