Ο Ράντκλιφ απαντά στην Ρόουλινγκ: Οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες

ΚΟΣΜΟΣ

 

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ έχει καταγγείλει τη συγγραφέα του Χάρι Πότερ JK Rowling για τα σχόλιά της σχετικά με τα τρανς άτομα.

Ο 30χρονος ηθοποιός αισθάνθηκε την υποχρέωση να κάνει μια δήλωση σχετικά με την μυθιστοριογράφο, αφού εκείνη έκανε μια ανάρτηση στο Twitter για το άρθρο με τίτλο «Δημιουργία ενός πιο ίσου κόσμου COVID-19 για τους ανθρώπους που έχουν εμμηνόρροια» την Παρασκευή.

Η Ρόουλινγκ έγραψε:

«Άτομα που έχουν εμμηνόρροια». Είμαι βέβαιη ότι υπήρχε μια λέξη για αυτούς τους ανθρώπους. Κάποιος ας με βοηθήσει. Wumben? Wimpund? Woomud?»

Σε απάντηση, ο Radcliffe στράφηκε κατά της συγγραφέα που τον έκανε διάσημο, λέγοντας: «Σε όλους τους ανθρώπους που τώρα αισθάνονται ότι η εμπειρία τους από τα βιβλία έχει αμαυρωθεί ή μειωθεί, λυπάμαι βαθιά για τον πόνο που σας προκάλεσαν αυτά τα σχόλια».

Ο Radcliffe έγραψε: «Οι τρανσέξουαλ γυναίκες είναι γυναίκες. Οποιαδήποτε δήλωση για το αντίθετο διαγράφει την ταυτότητα και την αξιοπρέπεια των τρανσέξουαλ και αντιβαίνει σε όλες τις συμβουλές που παρέχονται από επαγγελματικές ενώσεις υγειονομικής περίθαλψης που έχουν πολύ περισσότερη εμπειρογνωμοσύνη σε αυτό το θέμα από ότι έχουν η Jo είτε εγώ».

Συνέχισε: «Συνειδητοποιώ ότι ορισμένα ειδησεογραφικά πρακτορεία πιθανότατα θα θέλουν να το χρωματίσουν ως μάχες αυτό ανάμεσα στην JK Rowling και εμένα, αλλά αυτό δεν είναι η πραγματικότητα, ούτε είναι αυτό που είναι σημαντικό τώρα.

«Ενώ η Jo είναι αναμφισβήτητα υπεύθυνη για την πορεία που έχει πάρει η ζωή μου, ως κάποιος που είχε την τιμή να συνεργαστεί και συνεχίζει να συνεισφέρει στο The Trevor Project για την τελευταία δεκαετία, και ακριβώς ως άνθρωπος, αισθάνομαι υποχρεωμένος να πω κάτι στο αυτή τη στιγμή».

Ο Radcliffe, 30 ετών, δημοσίευσε τη δήλωσή του μέσω του The Trevor Project τη Δευτέρα.

Το Trevor Project είναι ένας αμερικανικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1998 και επικεντρώθηκε στις προσπάθειες πρόληψης αυτοκτονιών μεταξύ των νέων, λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων, τρανσέξουαλ, queer και μπερδεμένων νέων.

Ντάνιελ ΡάντκλιφΧάρι ΠότερΡόουλινγκτρανςγυναίκεςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα